Sjansen for dette er 25 ganger større for dem som ikke har installert boligalarm. Foto: Colourbox.com
Sjansen for dette er 25 ganger større for dem som ikke har installert boligalarm. Foto: Colourbox.comVis mer

Du er 25 ganger tryggere med alarm

Men bare 15 prosent av oss har det.

Boligalarm. Det koster relativt mye, men ikke mer enn det smaker, viser ferske tall. Har du en FG-godkjent innbruddsalarm tilknyttet bemannet alarmstasjon, er sjansen for innbrudd 25 ganger mindre enn om du ikke har det. Dette ifølge ny statistikk fra NHO Service, Finansnæringens Fellesorganisasjon (FNO) og Prognosesenteret.

Likevel er antallet boligalarmer i Norge lavt, bare 15,3 prosent av alle norske husstander har installert boligalarm. Når det er sagt, er antall boligalarmer i Norge det høyeste i verden, i forhold til folketall.

Hva ser de etter? Dette vil tyvene ha

Ikke bare for innbrudd

Litt avhengig av hvilken alarm du velger, er det ikke bare innbrudd du beskytter deg mot. Flere av alarmpakkene har røyksensor tilknyttet sentral, noe som gjør at brann blir oppdaget selv om du ikke er hjemme. Og at noen varsler brannvesen, dersom du skulle sove igjennom røykvarsleren.

Informasjonssjef i Securitas Direct Sanna Emtinger understreker at både verdier og menneskeliv kan reddes ved å ha et alarmsystem installert.

- En alarmsentral kan blant annet sende ut vektere til åstedet, varsle politi og brannvesen og ikke minst varsle deg dersom du uvitende er utsatt for innbruddsforsøk eller brann, sier Emtinger.

Se video: Slik brannsikrer du hjemmet ditt.

Så mye koster det:

Med noen få tastetrykk kan du sove bedre om natten. Foto: colourbox.com
Med noen få tastetrykk kan du sove bedre om natten. Foto: colourbox.com Vis mer


En standard grunnpakke fra Securitas Direct med bevegelsessensor og røykdetektor koster rundt 3.000 kroner. I tillegg kommer månedlige utgifter på 299 kroner. Akkurat nå har de kampanjetilbud på denne pakken til 490 kroner.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Securitas Direct, som ifølge Norsk Kundebarometer har Norges mest fornøyde alarmkunder, havnet omtrent midt på treet da DinSide sjekket priser på boligalarmer i fjor.

Boligalarm kan gi rabatt på innboforsikring - men det er ikke sikkert du vil se noe til denne rabatten. Dette fordi en det er begrenset hvor stor rabatt man kan få, og de fleste har i utgangspunktet rabatter fra for eksempel fagorganisasjoner, boligbyggelag eller lignende.

Les mer: Hvor stor rabatt kan du få?