Dryppbrett - en rimelig lekkasjeforsikring

Har du husket slike under dine hvitevarer?

Dette sitec-godkjente dryppbrettet får du kjøpt hos de fleste elektrovareforhandlere for et par hundrelapper.  Foto: Elkjøp.no
Dette sitec-godkjente dryppbrettet får du kjøpt hos de fleste elektrovareforhandlere for et par hundrelapper. Foto: Elkjøp.no Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dryppmatte, dryppbakke, dryppbrett. Har du ikke kjøpt hvitevarer det siste tiåret, er det ikke sikkert du har hørt om det, men det burde du. Og du burde absolutt ha det hjemme. Under hvitevarer som kjøleskap, fryser, vaskemaskin, tørketrommel og oppvaskmaskin.

Ekstra viktig er det å bruke utenfor våtrom, fordi smålekkasjer vil kunne gjøre mye større skade på et tregulv enn på et membransikret baderomsgulv.

Har du sjekket varmtvannsberederen?
Kan være en tikkende vannskadebombe.

Billig vannalarm

Det enkle lille plastbrettet samler opp eventuelle smålekkasjer som kan oppstå bak, og leder det ut foran, slik at du blir oppmerksom på eventuelle småfeil før det blir et kjempeproblem. Litt som en røykvarsler: Den slukker ikke brannen, men forteller deg at det brenner.

Jo før du oppdager små drypp og skader, jo bedre... Les mer: Forsikringsskadene du vil unngå Foto: Gjensidige
Jo før du oppdager små drypp og skader, jo bedre... Les mer: Forsikringsskadene du vil unngå Foto: Gjensidige Vis mer


Dryppbrettet er altså ingen forsikring dersom det skulle oppstå en stor lekkasje, men det gjør deg oppmerksom på smådrypp, slik at du kan ta grep før den store krisen inntreffer.

Så smart er den, at det svenske Boverket (Myndigheten for samhållsplanering, byggande och boande) anbefaler produktet, og forsikringsselskap i vårt naboland har innført påbud om sitac-godkjent utstyr under hvitevarer for at innboforsikringen skal gjelde ved eventuelle vannskader fra hvitevarer. Økt bruk av dryppbrett i Sverige har, ifølge pressekontakt i Elkjøp, Simen Sundt, ført til at antall erstatningssaker har minket.

Å skru av stoppekranen når du drar på ferie er en billig vannskadeforsikring, men du bør heller ikke glemme de små stoppekranene i hverdagen.

Store prisforskjeller

Dryppbrett

Har du et slikt? (Avsluttet)
Hæ? Har jeg aldri hørt om(57%) 1308
Nei, men jeg skal kjøpe det(18%) 407
Ja, men kun på kjøkkenet(12%) 265
Nei, det tror jeg bare er tull(9%) 197
Ja, under alle relevante hvitevarer(4%) 99
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Det er ingen stor investering å gå til innkjøp av dryppbrett, men du kan likevel spare flere hundrelapper på å velge billigste forhandler. De aller billigste dryppbrettene fant vi hos Ikea, som også var de eneste vi så som forhandler dryppbrett i tre ulike bredder; 45, 60 og 80 cm, slik at det passer for hvitevarer i ukurante størrelser. Her koster brettene fra 59 til 69 kroner.

Kjøper du dryppbrett samtidig med hvitevarer hos en ren elektrovareforhandler, som Elkjøp, Lefdal, Expert, et cetera, må du ut med det tredobbelte, rundt 200 kroner. Ifølge Sundt skal Elkjøp være konkurransedyktige på pris, også når det gjelder dryppbakker.

- Viser det seg at vi ikke er det, må vi selvsagt se på prisen, sier han til DinSide.

Vibrasjonsdempere til vaskemaskin og tørketrommel er også smart, men hvorfor er prisforskjellene så enorme?

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!