Dosete som varmer og lyser

Aldri mer kald rumpe med oppvarmet dosete.

OPPVARMET TOALETTSETE: Et dosete er ikke lenger hva det engang var. Hva med et oppvarmet dosete - kanskje endog med nattlysfunksjon som dette fra Brondell? Foto: Brondell
OPPVARMET TOALETTSETE: Et dosete er ikke lenger hva det engang var. Hva med et oppvarmet dosete - kanskje endog med nattlysfunksjon som dette fra Brondell? Foto: Brondell Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bad uten varmekabler? Da har du sikkert opplevd den ikke ubetingede gleden ved å måtte sette deg ned på et iskaldt toalettsete: Ikke spesielt komfortabelt.

Men det trenger ikke å være sånn.

Toalett med vask og føn

Vi har vel alle hørt om dusjtoalettene, som etterhvert er blitt normen i japanske hjem. Her blir du dusjet ren og fønet tørr etter dobesøket - og kanskje blir du endog sterilisert. Du er kanskje ikke av dem som føler det store behovet for akkurat den type traktering, men som gjerne skulle ønske å slippe et kaldt og ublidt møte med toalettsetet. Og det finnes råd for det!

Oppvarmede toalettseter kan være løsningen!

Denne jobben klarer alle: Slik skifter du toalettsete

- Nordmenn er sidrumpa

Det finnes mange ulike produsenter av doseter med varme. På amerikanske nettbutikker finner vi veldig mange ulike produkter, med ulike kombinasjoner: Vask, tørk og varme, eller kun varme?

Det er også aktører i Norge som selger varmeseter for toalettet. Sanitær Norge as er en av disse, som selger ulike sanitærløsninger - blant annet også doseter med varme.

– Det begynner å bli mer og mer populært. Egentlig er det jo slik at vi nordmenn er mer sidrumpa når det kommer til ny teknologi som dette, men det tar seg opp etterhvert, sier Kjell Ivar Farstad i Sanitær Norge as til DinSide.

Sanitær Norge as har en nettbutikk hvor du kan bestille disse toalettene. De har kun varme i forbindelse med vask- og tørk-seter, og det rimeligste koster 4.800 kroner. Ifølge Farstad, kan de benyttes på ethvert toalett, under noen forutsetninger.

– Passformen er viktig, og så må det kobles på vann og strøm for å få det til å virke, sier Farstad til DinSide.

De selger toalettseter med vask og varme fra flere produsenter.

Du kan selv finne flere norske forhandlere av denne typen seter, ved å søke etter for eksempel oppvarmet dosete på Google.

Hvor ofte skifter du toalettsete? Halvparten drøyer det mer enn fem år

Selvlysende

Produsenten Brondell har nylig lansert et sete med oppvarming og nattlysfunksjon: Luna Warm. Målet er at du skal kunne slippe å bli blendet av den grelle baderomsbelysningen dersom du må på do om natta. Toalettet er nemlig utstyrt med et blått nattlys, som lar deg finne toalettet i mørket.


Dette er et sete med kun oppvarming og nattlysfunksjon - i tillegg til soft-close funksjon, men altså ikke vask og liknende. Setet koster 119 dollar, med frakt til Norge fra USA kommer prisen opp i 318 dollar - tilsvarende 1.880 kroner. Husk at du må ta høyde for at dette er et sete for det amerikanske markedet og med amerikanske strøm-spesifikasjoner.

Mange muligheter

Gjør du et søk på Google, finner du mange ulike produkter i sjangeren oppvarmet toalettsete. Vi kan nevne ToastieTush toalettsetevarmer og Ultra Touch oppvarmede toalettsete. Det førstnevnte er et trekk som settes på toalettlokket og som derfra varmer opp toalettsetet, mens det sistnevnte er et komplett toalettsete som fungerer etter samme prinsipp som LunaWarm.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer