Dørhåndtaket som viser alt

En smart designer har laget mamma og pappas drømmehåndtak. Tenåringen, derimot, vil kaldsvette.

Alle som i en alder av fem år har vridd og vridd og ristet på en snøkule blir umiddelbart fristet av tanken på å flytte inn. Det er jo reinspikka magi.

Rister du på den samme kula 20 år seinere blir du umiddelbart slått av tanken på at her burde det vært noen fra "Paradise Hotel" eller "Bartenderskolen", slik at du kunne ristet skikkelig på kula mens de veltet over hverandre i et forsøk på å holde seg på beina. Du savner med andre ord litt mer virkelighet.

Les også: Lystabben alle gjør

Se hva som skjer

Den japanske designeren og arkitekten Hideyuki Nakayama fra Japan har savnet det samme, og fordi han er designer har han gjort noe med det. Resultatet er et dørhåndtak som gir deg et snøkuleaktig bilde av hva som skjer på andre siden av døra.

Ja, du leste riktig.

SLIK VIRKER DET: Dørhåndtak som gir deg litt bedre bilde enn å stirre gjennom nøkkelhullet.
SLIK VIRKER DET: Dørhåndtak som gir deg litt bedre bilde enn å stirre gjennom nøkkelhullet. Vis mer

Glasskula, som ser litt ut som en lyspære, er laget i samarbeid med dørhåndtaksprodusenten UNION, og selv om detaljene rundt prosjektet er få, antar vi at Nakayama har brukt samme prinsippet du finner brukt i det lille hullet som er installert i 99 prosent av dørene i landets blokkleiligheter: et ekstremt vidvinkelspeil som viser hvem som ringer
på for å selge boligalarm eller abonnement på et religiøst tidsskrift.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ikke til salgs nå

Blåser du opp et slikt bilde noen hundre prosent sitter du igjen med dette håndtaket.

Foreløpig er dette bare et konsept som står utstilt i en butikk i Tokyo, men salgspotensialet overfor overvåkningsglade tenåringsforeldre bør være betydelig.