Her er oppfinnelsen som kan redde forholdet.  Foto: htxskjern.dk
Her er oppfinnelsen som kan redde forholdet. Foto: htxskjern.dkVis mer

Domarerittet er over

De har tatt Danmark med storm etter å ha kommet opp med den knakende gode løsningen.

- Er det virkelig så vanskelig å ta ned lokket etter seg? Brøler hun til ham.
- Hvorfor kan ikke du ta opp lokket etter deg? Brøler han til henne.

Dolokket har som tannkremtuben vært kime til mang en heftig krangel blant samboere. En evig krangel som har inspirert til mange fancy løsninger, men som gjerne har vært for dyre til at den vanlige mannen i gata har tatt seg bryet.

Det er her fire unge gründerspirer kommer inn i bildet.

Vant pris

De danske elevene deltok i en konkurranse blant 67 andre elevvirksomheter, og stakk i november i fjor av med seieren for årets beste idé, melder den danske nettavisen fpn.dk.

Oppfinnelsen var et intelligent dosete, som automatisk senket seg når mannen hadde gjort det han kom for. En liten, men dog så betydelig detalj som helt sikkert kan sikre husfreden i mange hjem, verden rundt.

- Vi har hørt at det er mange som har skilt seg, fordi mennene ikke gidder eller glemmer å ta ned toalettsetet etter seg, sier Morten Baltzer (18) fra Skjern i Danmark, til fpn.dk.

- Det finnes jo intelligente toaletter i Japan og andre steder, men de er som regel veldig dyre. Her har vi laget en billig og veldig enkel løsning, forklarer 18-åringen.

Usikker på lansering

Guttene vil ikke røpe flere detaljer omkring toalettsetet eller når vi kan forvente oss det i butikkene.

- Vi holder kortene tett til brystet, men vi har allerede fått flere henvendelser fra produsenter.

For de som ønsker å prøve, skal oppfinnelsen stilles ut lørdag 31. januar kl 10.00-14.00 i Skjern kommune. Der vil guttene også fortelle mer om hvordan de kom fram til ideen og til slutt startet elevvirksomheten Intelligent Toilets.

Kilde: fpn.dk