(Faksimile: DnB Nor)
(Faksimile: DnB Nor)Vis mer

DnB NOR setter ned renten igjen

Norges største bank setter ned boliglånsrenten med ytterligere 0,3 prosentpoeng.

Bare en uke etter at DnB Nor satte ned renten med 0,5 prosentpoeng, gjør de nok en renteendring, til glede for boliglånskundene.

- Vi har lovet at vi skal sette ned renten så fort situasjonen tillater det. Nå ser vi at pengemarkedsrenten faller videre, og det gir rom for nok en rentereduksjon. Rentekuttet vil få effekt allerede fra 5. desember for eksisterende kunder, sier informasjonsdirektør Aud-Helen Rasmussen i DnB NOR.

DnB NOR varsler i samme slengen at flere rentejusteringer kan være på trappende,

- Vi lover å være raske på renteknappen igjen dersom markedet tillater det, sier Rasmussen i en pressemelding.

Kommentar: Mysteriet DnB NOR

Boliglånsrenten settes ned med 0,3 prosentpoeng, slik at beste boliglånsrente blir 6,45 prosent med effekt fra 5. desember for eksisterende kunder og 18. november for nye boliglån. Innskuddsrentene nedjusteres tilsvarende med effekt fra 17. desember.

Massiv kritikk


DnB NOR har denne høsten fått sterk kritikk for at de ikke har satt ned renten, på tross av at Norges Bank har senket styringsrenten, samt at pengemarkedsrenten har gått noe ned.

Det er ikke lenge siden flere grupper på Facebook gikk til angrep mot DnB NOR og oppfordret til boikott av Norges største bank, dersom de ikke satte ned boliglånsrentene sine.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nå har storbanken altså tatt grep, og senket renten to ganger på en uke.