Disse klokkene trenger bare vann

Men ikke alle mener Bedol-klokkene er så bærekraftige.

<strong>SMART?</strong> Denne klokka koster 100 kroner og trenger kun vann for å vise tiden.  Foto: BEDOLWHATSNEXT.COM
SMART? Denne klokka koster 100 kroner og trenger kun vann for å vise tiden. Foto: BEDOLWHATSNEXT.COM Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tanken (i dobbel betydning) er jo god. Du har en klokke med en tank som verken trenger batterier eller strøm, kun vann fra springen for å vise riktig tid. Dermed reduseres klokkeeierens økologiske fotavtrykk og verden blir et bedre sted.

Sånn i teorien, i alle fall ...

Bedol-klokkene drives av elektrisk ladete ioner som finnes naturlig i vann, og når de positivt og negativt ladete ionene i vannet møter klokkens metallplater, oppstår det nok energi til å lage strøm. Både smart og bærekraftig.

Les: Hvor smart er egentlig smartklokka Pebble?

Noen av Bedol-klokkene ser du her:

SMART? Denne klokka koster 100 kroner og trenger kun vann for å vise tiden. Foto: BEDOLWHATSNEXT.COM


Mye kritikk

Litt avhengig av hva slags Bedol-klokke man kjøper (alt fra enkle nattbordsklokker til veggklokker), må man skifte vann etter tolv uker til et år. Prisene ligger et sted mellom 100 og 500 kroner.

Men i praksis er det ikke alle som synes dette er like bærekraftig. På Amazon har den fått flest 1-stjerners anmeldelser, hvor gjengangerne er billige materialer, klokker som lekker, klokker med display som mangler tall, klokker som viser feil tid, klokker som slutter å fungere og klokker man må kaste i søpla etter bare et halvt år.

Som verken er bærekraftig eller smart.

Så ja, vi er litt skeptiske. Skulle du likevel være interessert, så sender Bedol til Norge. Vi hadde nok gått for litt mer ordinære produkter.

Alt om klokke på DinSide

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!