Digitaler for seg selv

Vi har sjekket Telenor Avidi og UPCs digitale TV-tilbud. Imponert er vi ikke, men allerede nå kan du se film pay-per-view.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den digitale hverdagen kommer altså nå til TV-skjermene. TV-hverdagen vil likne mer på betjeningen av en PC. Fordelene er...

 • ...skarpere bilder
 • ...lyd i tilnærmet CD-kvalitet
 • ...interaktive menyvalg
 • ..."pay per view"-filmer
 • ...egne digitale kanaler

  Bakke vs. satelitt

  NRK og TV2 vil sammen bygge et digitalt bakkenett bestående av bakkesendere for å konkurrere med satelittselskapene. Reklame og lisenspenger vil antagelig finansiere en slik utbygging.

  image: Digitaler for seg selv

  Men foreløpig er selskapet Norges Televisjon eneste konkrete resultat av planene. En stortingshøring om saken vil finne sted 25. april.

  - Vi er skeptiske til at innholdsleverandører som NRK og TV2 også skal eie distribusjonskjeden, og mener dette vil svekke konkurransen i markedet, sier Øyvind Husby, direktør for strategi og samfunnskontakt i UPC.

  TVNorge gikk fra 1. april over til digitale sendinger, men dette rammer kun de som mottar signalene over satelitt/parabol. Det samme vil gjelde NRK2 fra og med september.

  Nytt

  I mellomtida bygger kabelselskapene ut sine digitale tilbud om satelittbaserte betalingstjenester. Både Telenor Avidi og UPC - i tillegg til Canal Digital og Viasat - tilbyr nå digitale TV-sendinger. Tilbudet er ennå noe begrenset på grunn av lite tilgjengelig "innhold" utover det analoge tilbudet.

  Jeg vil se kanaltilbudet og hva digital-TV koster

  - Så langt er det digitale tilbudet mest for dem som er glade i TV. De vil gjerne se Formel 1 fra ulike kameravinkler eller Big Brother-ekstrasendinger. Vi skulle gjerne hatt mer spennende innhold som dette å sende, sier Atle Lessum, informasjonssjef i Telenor Avidi.

  Selskapet har vel 25.000 digitale abonnenter i dag, noe som utgjør rundt åtte prosent av de 340.000 over hele landet som kan motta digitale signaler. UPC vil ikke gå ut med antall kunder, men antyder et liknende tall for kunder i Oslo, Romerike og Stavanger.

  Kanalene

  1. april "justerte" UPC sine kanal- og pakketilbud etter de nye tilbudene. 19 nye kanaler er kommet til, og du må minimum velge en grunnpakke med ni av disse kanalene.

  - Neste steg for oss blir flere interaktive tjenester og video-on-demand, men vi er avhengige av at programleverandørene tilbyr tjenestene, sier Øyvind Husby i UPC .

  Felles for kabelselskapene er at du må være abonnent og befinne deg i et område med oppgradert nett. En digital dekoder er den fysiske inngangsbilletten - enten leid eller kjøpt. Du må altså ikke ha ny TV.

  Både Telenor Avidi og UPC tilbyr valg mellom rundt 70 digitale kanaler. Du kan velge ulike kanalpakker samt enkeltkanaler i tillegg.

  Vis meg kanaltilbudet og hva det koster