Dette lukter det skapfyll av!

Nei, det er ikke nødvendigvis nødvendig selv om det er nytt og kult.

Pølsevarmere, vinboks-boks, paprikautskjærer og eggeplomme-oppsuger. Nødvendigheter? Neppe ... Foto: Produsentene
Pølsevarmere, vinboks-boks, paprikautskjærer og eggeplomme-oppsuger. Nødvendigheter? Neppe ... Foto: Produsentene Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

DinSide kommer hver dag over nye produkter som lokker med unike egenskaper og evne til å løse problemer du kanskje ikke engang visste du hadde. Noen av disse produktene er både anvendelige, brukervennlige og smarte.

Men slett ikke alle. For at det finnes mye tøysete kjøkkenutstyr som ikke er verdt å bruke penger og plass på, er det ikke bare vi som syns.

– Særlig før jul kommer det mye greier som folk tror at andre kanskje trenger. Men maten blir ikke bedre om du har fancy utstyr, sa matblogger og kokebokforfatter Helle Øder Valebrokk i en artikkel på DinSide i fjor.

Noen produkter blir monsterselgere, mens andre flopper helt. Felles for mange av dem er at de til tross for gode intensjoner ender opp som skapfyll, mellomlagret i boden og til sist på nærmeste loppemarked.

Her er noen gode eksempler på produkter VI tror havner i den kategorien.

Hos Amazon kan vi finne unødvendigheter i stort monn. Eller i alle fall syns vi at denne Pølse-og-brød-varmeren i brødrister-format fremstår noe tøvete. Nostalgia HDT 600 Hot-Dog/Pop-up Toaster finnes i flere varianter. Denne tar to pølser og brød i slengen, og koster hele 147 dollar, før sending! 840 kroner for å varme to pølser med brød??? Foto: Produsenten
Ja, nok et gullfunn fra Amazon. En smørkutter, det trenger jo alle! 11,73 dollar må du ut med for herligheten, men da får du altså en innretning i lekker gul og kremfarget plast som kutter smøret i perfekte firkantede skiver. Norsk pris "bare" 67 kroner, og da koster det neppe allverden å få den sendt heller. Eventuelt ta frem kniven? Foto: Produsenten
Hos ebay finner vi paprika-stamme-frø-fjerneren. Vi har tungt for å se hvorfor dette er bedre enn igjen - den gode gamle kniven - men kanskje om du bedriver utstrakt barnemedarbeid på kjøkkenet? Prisen for plastdingsen er 5,99 dollar, omkring 34 kroner før sending. Paprikaen medfølger ikke. Foto: Produsenten
Pluck sorterer plomme og eggehvite for deg, men du kan strengt tatt få til det samme med en plastflaske. Denne koster 12,99 dollar, eller 74 kroner hos Quirky. Foto: Produsenten
Også fra Amazons rikholdige varelagre - her er pølsedamperen! I talende hundefasong. Maverick HC-01 Hero Electric Hot-Dog Steamer damper inntil seks pølser varme i løpet av ni minutter. Helt annen prisklasse enn rister-varianten. Denne får du på salg nå for drøyt 120 kroner før forsendelse (21,29 dollar). Foto: Produsenten
Det er et eller annet med fancy design og vin på boks som ikke helt henger sammen, i vår bok. Men kanskje er vi for jålete. Uansett tror vi denne vinservereren fra enklere liv blir en større slager for gavekjøpere enn for mottakere. Og så koster den 599 kroner! Kjøp heller ett par flasker god vin ... Foto: Produsenten


Selvvisperen

For et års tid siden testet vi vispen Stirr. Den visper sausen og suppene selv, uten at du må følge med eller holde i den. Smart idé, og en nett liten sak som har solgt i bøtter og spann.

Men blir den brukt, eller ender den som gave til svigermor som har alt og som man ikke aner hva ellers man skal kjøpe til?

Vår dom etter test var terningkast tre, og følgende konklusjon: Har du svake armer, og varmer opp mye mat, er det perfekt. Men til tross for at vi er disponert for musearm, tror vi at vi står over denne. Det lukter skapfyll.

Bedre plass på badet? Også produktene du lagrer her går ut på dato

Grill-roboten

Roboter og droner er i tiden. Hjemme skal vi støvsuge gulvene uten å ta i en slange, bilvasken har vi for lengst satt bort til bensinstasjonenes automatiske vaskemaskiner og ute kan du kanskje leke deg med utstyret som gjør mobilen til en robot.

Og nå kommer også grillbot, en robot som skal rengjøre grillristen for deg. Fine farger og morsom idé til tross. Dette blir nok fort skapfyll for alle bortsett fra deg som lager mat på monstergrillen året rundt?

DinSide har ikke testet grillroboten, men foreløpig anbefaler vi nok heller at du rengjør grillen på denne måten

Bare nesten rene vinglass

Vinstativ til oppvaskmaskinen, men de blir ikke helt rene, da. Foto: Karoline Brubæk
Vinstativ til oppvaskmaskinen, men de blir ikke helt rene, da. Foto: Karoline Brubæk Vis mer


Roboten har vi ikke testet, men vinglass-i-oppvaskmaskin-holderen har vi forsøkt. Ikke med hundre prosent hell. For kapasiteten er begrenset, og helt rene blir glassene dessverre ikke. Så vi triller en treer, og kan vel si at hos oss hadde denne fort endt innerst i skapet.

Slik fungerer oppvaskstativet fra Eva Trio

Bananbeskytteren vant

For noen år tilbake lot vi dere bestemme: Fra en en lang liste med mer eller mindre originale kjøkkenredskaper endte følgende opp som skapfyll-favorittene:

Andre kandidater var raclette, brødbakemaskin, fondueutstyr, eggkoker og pastamaskin for å nevne noen kjenninger.

En ting er kjøkkenproduktene, men hvor blir det av alle fotbadene som nordmenn har kjøpt?

Så hva trenger du - egentlig?

Kjøkkenvante Øder Valebrokk mente i et intervju publisert tidligere på DinSide at det viktigste var å ha en god knivsliper, "siden matlaging blir pyton med dårlige kniver". Også mesterkokkene fremhever gode kniver, når DinSide spør hvilke kjøkkenredskaper man MÅ ha. I intervjuer med DinSide anbefaler både Terje Ness, Kari Innerå og Jørn Lie gode kniver, som ikke nødvendigvis behøver koste allverden.

Andre knep?

– Har du et vaffeljern, trenger du ikke et toastjern. Du får fine og gode smørbrød i vaffeljernet, tipset matbloggeren.

Hun anbefaler forøvrig tresleiver, pølseklype og flate rivjern som redskaper som holder lenge og blir mye brukt.

Mindre skapfyll, mer plass til mat: Nå vil vi ha store kjøleskap

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!