Dette huset er laget av paller

Enklere og billigere blir det neppe.

PALLER: Stort rimeligere kan det nok ikke gjøres? Foto: i-Beam
PALLER: Stort rimeligere kan det nok ikke gjøres? Foto: i-Beam Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Har du paller liggende som du ikke helt vet hva du skal gjøre med? Da er kanskje dette palle-huset (eller hytta, alt ettersom du ser det) løsningen på både ett og annet problem. For ikke bare blir du kvitt et problem, men du får et nytt hus i tillegg.

Se hvor smått det kan gjøres: Jay Shafer har alt han trenger i sitt åtte kvadratmeter store hus

Okei, kanskje dette ikke er drømmehuset for de fleste av oss med ambisjoner om et varmt og lunt hjem, men det kan ganske sikkert fungere greit både som anneks, hageskjul, lekehus eller noe annet du trenger ekstra plass med tak til.

Når du nå ser ideen, blir du kanskje inspirert til å bruke materialene du har liggende til å lage noe du trenger.

Dersom du blir såpass inspirert at du kunne tenke deg å bygge hele huset ditt av paller, får du antakelig en utfordring med tanke på å oppfylle de nye byggeforskriftene. Les også mer om hvilke regler som gjelder for oppføring av anneks i i hage her.

Foto: i-Beam
Foto: i-Beam
Foto: i-Beam
Foto: i-Beam
Foto: i-Beam
Foto: i-Beam
Foto: i-Beam
Foto: i-Beam
Foto: i-Beam
Foto: i-Beam
Foto: i-Beam
Foto: i-Beam
Foto: i-Beam
PALLER: Stort rimeligere kan det nok ikke gjøres? Foto: i-Beam
Foto: i-Beam


Din mening

Kunne du tenke deg å lage et skjul, anneks eller liknende av paller? (Avsluttet)
Ja(65%) 666
Nei(29%) 299
Vet ikke(6%) 58
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Se også dette huset, som er laget av papp! 36 prosent av DinSides lesere sier faktisk at de kunne tenke seg å bo i et hus av papp. Kunne du tenke deg å lage et skur, anneks eller liknende av paller? Stem i avstemmingsobjektet til høyre eller diskuter under.

Nesten som lego

Huset er opprinnelig konstruert og tenkt som et nødtelt for nettopp mennesker i nød - bygget kun av paller. Det er designselskapet i-Beam som står bak designet, som opprinnelig ble laget som en løsning på behovet for midlertidige boliger for flyktninger under krigen på Baltikum på 90-tallet.

Pallene fungerer som byggeklosser, som kan danne både gulv, tak og vegger - og du kan dekke eller tette konstruksjonen med tilgjengelige materialer etter ønske.

Visningshusene er laget av rundt 300 paller, som gir en boflate på rundt 111 kvadratmeter. Og huset er ganske så innholdsrikt: to etasjer og fem rom, kjøkken, terrasse og inngangsparti.

Har du ikke 300 paller? Ifølge i-Beam kan 100 paller bli til et hus på cirka 16 x 16 fot, eller 4,8 x 4,8 meter - totalt cirka 24 kvadratmeter.

Les også: Bo i en vedstabel

Det kan gjøres gratis

Det beste er at dette kan du få helt gratis - eller i alle fall tilnærmingsvis gratis. Et raskt søk etter paller på Torget på Finn.no, resulterer i 13 annonser med paller som gis bort mot henting. Da trenger du egentlig kun spiker eller skruer, og kanskje et og annet vindu eller noe å kle huset med, om du ønsker det. Vi finner 20 annonser med vinduer som gis bort, og faktisk også en som ønsker å gi bort ferdig malt kledning (malt plankt), farge gul.

image: Dette huset er laget av paller


Har du bygget med smarte eller alternative materialer? Da vil vi gjerne høre fra deg! Send en mail til bolig@dinside.no