Hus i tre, terrassegjerde i PVC fra Wee Caravan Systems.  Foto: Wee Caravan
Hus i tre, terrassegjerde i PVC fra Wee Caravan Systems. Foto: Wee CaravanVis mer

Dette gjerdet trenger du ikke å male

PVC-gjerder for dem som er lei av vedlikehold.

Vi skjønner godt at Tom Sawyer lurte Huckleberry Finn og de andre guttene til å male gjerdet for seg. Maling av gjerder, spesielt stakittgjerder, er ikke akkurat en fest. For i motsetning til store flater, der man kan rulle i vei, må man bruke den lille penselen og passe nøye på at man kommer til i alle kriker og kroker. Spesielt nederst, der råte har en lei tendens til å starte.

Vi har også testet om jobben blir enklere med malingssprøyte

Lær av campingfolket

SONY DSC Foto: Wee Caravan
SONY DSC Foto: Wee Caravan Vis mer


Wee PVC fra Wee Caravan Systems er et PVC-gjerde, som selges i seksjoner med ferdigmontert gjerde. De er i gjennomfarget PVC, og skal hverken falme eller gulne over tid. Seksjonene skal være greie å kappe av - og ønsker du å montere gjerdet på en terrasse, følger det med braketter for å gi gjerdet ordentlig feste. Prisen er 550 kroner per seksjon på 180 cm.

Som navnet kanskje røper selger Wee Caravan Systems utstyr til dem som har latt campingvognen slå rot. Wee PVC er i utgangspunktet utviklet med tanke på å gjerde inn campingvogner og eventuelt terrasse foran denne, men kan fint brukes på ordinære boliger.

Les også: Slik maler du trykkimpregnert tre

Vedlikeholdsfritt og vedlikeholdsfritt?

Malingssprøyter gjør jobben enklere, og gresse rødere på begge sider av gjerdet.  Foto: Øyvind Paulsen
Malingssprøyter gjør jobben enklere, og gresse rødere på begge sider av gjerdet. Foto: Øyvind Paulsen Vis mer


Dersom du trodde at du kan sitte og se på gjerdet til evig tid, tar du imidlertid feil. Gjerdet må ikke skrapes og males, men du må vaske det. Og er det ordentlig forankret, kan du bruke høytrykksspyler.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vedlikeholdsfrie hvite eller lyse produkter har også en lei tendens til å bli misfarget om du ikke vasker dem ofte, og det er dessverre ikke alltid det holder med vann for å få dem rene igjen. Ei heller såpe og vann. Da kan du prøve noen av disse tipsene:

"Vedlikeholdsfrie" hagemøbler i kunstrotting blir stadig mer populære. Sjekk dette før du kjøper