Denne annonsen følger ikke loven. Foto: Faksimile fra Forbrukerombudet.
Denne annonsen følger ikke loven. Foto: Faksimile fra Forbrukerombudet. Vis mer

Dette er ikke lov

De reklamerer med leiligheter til 4.388 kroner per måned, men forteller ikke hva boligen koster.

Publisert
Sist oppdatert

Disse leilighetene i Hole kommune i Buskerud annonseres til en pris for 4.388 kroner i måneden. Men det står ingen steder i annonsen hva boligene koster å kjøpe. Forbrukerombudet reagerer.

- Dette er et klart brudd på markedsføringsloven §§ 2 og 3 og på bransjenormen for boligmarkedsføring. Bransjen er godt kjent med dette, og brudd på disse reglene burde være unødvendig, sier seksjonssjef Jo Gjedrem i Forbrukerombudet.

Les også: Tre soverom var egentlig ett - her bløffer megleren

For dårlig informasjon

Bransjenormen krever at annonser og annen markedsføring av bolig skal ha klare og fullstendige prisopplysninger. Det gjelder også små avisannonser. Den viktigste informasjonen i kjøp av bolig er total kjøpesum. Det er også dette forbrukerne må forholde seg til ved låneopptak.

Les også: Her er drømmelånet du ikke får

Summen som presenteres i denne annonsen vil sikkert bare holde seg på dette nivået gitt dagens rentenivå, og kanskje gjelder det også kun i en avdragsfri periode. Det sier annonsen ingenting om, og da har ikke opplysningen særlig verdi for potensielle kjøpere.

- Vi ser at noe skjer i markedet for nye boliger, så her vil vi følge nøye med i tiden fremover, sier Gjedrem hos Forbrukerombudet.

Les også: Se bildene av reklamekampanjene som ble for sterke ...

Ombudet understreker at dette selskapet ikke er det eneste de har registrert som har benyttet seg av denne typen ulovlig markedsføring. Den siste tiden har flere meglere kontaktet Forbrukerombudet med reaksjoner på konkurrenters markedsføringsmetoder.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer