12,2 meter høyt legotre, vises nå i London. Foto: Lego
12,2 meter høyt legotre, vises nå i London. Foto: LegoVis mer

Dette er ikke et normalt juletre

I London står det nå et 12,2 meter høyt juletre. Bygget av Lego!

Det er vel ingen hemmelighet at det under norske juletrær kommer til å finnes et relativt stort antall firkantede esker fra Legos røslige pakkeunivers. Også i år. Men ikke så mange av disse trærne vil bestå av flere legoklosser enn gavene under.

I London finnes det imidlertid et unntak. På St. Pancras jernbanestasjon kan nå besøkende skue et helt unikt juletre, bygget i Lego.

Hvilket skal du ha: Plast eller ekte til jul?

Det består av:

  • 600.000 legoklosser
  • 1.200 dekorasjoner
  • 172 "kvister"
Dette skal være det høyeste juletreet som noen gang er bygget av legoklosser alene, og måler hele 12,2 meter, skriver Lego på Facebook-sidene om prosjektet. Her kan du også se flere bilder av byggverket, eller legovidunderet.

Frister det å gjøre samme stunt, trenger du med andre ord både et lass med legoklosser og en god porsjon tålmodighet. Det 12,2 meter høye London-treet tok to måneder å bygge, og her er både kraner og spesialbrikker involvert.

Det 12,2 meter høye treet under bygging. Foto: Lego
12,2 meter høyt legotre, vises nå i London. Foto: Lego
1200 julekuler - også de av lego - dekorerer treet. Foto: Lego
Og høyt i toppen, den blanke stjerne ... Foto: Lego


Nøyer du deg med en meter eller to, bør det fortsatt være mulig å få til noe lignende i heimen før jul.

Mer gigantolego

Også andre enn Legoland og juleromantikere ser stort på det når det gjelder hva de fargerike klossene kan brukes til. For eksempel har noen bygget en Mercedes Unimog mens andre bilentusiaster har konstruert en 380.000 klosser stor Ford Explorer.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Holder Legoland fortsatt mål? DinSide testet i sommer

Forløperne til den danske oppfinnelsen fikk navnet Automatic Binding Bricks, og ble laget første gang allerede i 1949. I 1955 kom det første LEGO System of Play med 28 sett og 8 kjøretøy. Duplo-klossene som passer spesielt til de minste barna, kom i 1969. Og nå selges lego i alt fra løsvekt til gigantiske samlesett. Noen er så ettertraktede at de selges uåpnet videre mellom samlere.

Vil du heller bygge virtuelt? Legobygging på PCen