<strong>STORE FORSKJELLER PÅ ESPRESSOMASKINER:</strong> Svenske Testfakta har testet sju automatiske espressomaskiner med melkeskummere. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix
STORE FORSKJELLER PÅ ESPRESSOMASKINER: Svenske Testfakta har testet sju automatiske espressomaskiner med melkeskummere. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer

Test av kaffemaskiner

Dette er de beste espresso-maskinene

Svensk test av kaffemaskiner avslører store forskjeller.

Publisert

For deg som bare drikker en og annen kaffekopp i slengen og ikke behøver å brygge en hel kaffekanne hver gang, er det flere veier til frelse:

I denne artikkelen kan du se hvilke muligheter du har, fra de enkleste til de mer avanserte.

Én av mulighetene som vi beskriver der, er espressomaskiner for hjemmebruk som brygger en og en kaffekopp, akkurat som på kafeen på hjørnet, men i et mye mindre format.

Nå har svenske Testfakta testet sju espressomaskiner for hjemmebruk – og ifølge denne testen er det er store forskjeller på kvaliteten på den kaffen som kommer ut av kaffemaskinene. Du kan lese hele testen og se alle testresultatene hos Testfakta på nett.

Best i test

<strong>BEST I TEST:</strong> Melitta Caffeo Passione OT kommer best ut i Testfaktas test av espressomaskiner. Foto: YouTube/Melitta
BEST I TEST: Melitta Caffeo Passione OT kommer best ut i Testfaktas test av espressomaskiner. Foto: YouTube/Melitta Vis mer

Av de sju kaffemaskinene som er testet, er det Melitta Caffeo Passione OT som kommer ut som best i test. Denne får nesten full score totalt.

Magnus Persson, markedssjef i Melitta Nordic, sier til Dinside at testresultatet er mottatt med glede.

– Dette er bevis på at det er en bra maskin vi har. Melitta er kanskje mest kjent som produsent av kaffefilter, men vi ønsker å være en fullsortimentsleverandør innen kaffe, og leverer alt fra kaffe, filtre, traktere, helautomatiske maskiner og melkeskummere, sier Persson.

– Melitta handler om å gjøre det enkelt, brukervennlig og bekvemt, sier han videre.

Kaffemaskinen som vant testen har vært på markedet cirka et år og har også vunnet en tysk innovasjonspris, Plus X Award, hvor de har fått særdeles gode skussmål for design, kvalitet, funksjonalitet og betjeningskomfort.

Priser fra 3.400 - 6.000 kroner

Prismessig koster alle de testede espresso-maskinene fra 3.400 kroner til 6.000 kroner.

Det er heller ikke enorme prisforskjeller på testvinner og testtaper:

Melitta-maskinen koster fra 5.250 kroner og Philips-maskinen koster 4.000 kroner.

Blant de testede maskinene finner vi merker som Severin, Siemens, Gaggia og DeLonghi, foruten tidligere nevnte Philips og Melitta. Alle er automatiske og med melkeskummer.

Testtaperen er fra Philips

Testtaperen er Philips HD8829/01, som får en totalscore på halvparten av det som var mulig å oppnå.

Erica Lindhqvist, markedssjef i Philips Norden, sier til Dinside at de er veldig overrasket over resultatet:

– Vi er oppriktig overrasket over dette testresultatet, som ikke stemmer overens med verken tidligere testresultater eller konsumentanmeldelser, som er positive, sier Lindhqvist til Dinside.

Hun viser også til en test gjort av det danske forbrukermagasinet Taenk, hvor en søskenmaskin av denne som nå er testet fikk karakteren best i test. Dette gjaldt Philips HD8821.

– Da et resultat som dette absolutt ikke er på linje med den kvalitetsambisjonen vi har i Philips, vil vi be om å få maskinen inn til test og gjennomgang for å utelukke at det er noe feil med akkurat dette eksemplaret, sier Lindhqvist videre.

Dette kan gjøre bra kaffe dårlig

Marit Lynes, daglig leder i Norsk Kaffeinformasjon, sier til Dinside at samme kaffe kan smake ulikt etter brygging i ulike kaffemaskiner. Kaffemaskinen kan altså påvirke kaffesmaken en god del.

<strong>- KAN IKKE LAGE GULL AV GRÅSTEIN:</strong> Marit Lynes, daglig leder i Norsk Kaffeinformasjon, sier at man ikke kan gjøre ting bedre enn de er - men at man kan ødelegge en kaffe som i utgangspunktet skal være bra.
- KAN IKKE LAGE GULL AV GRÅSTEIN: Marit Lynes, daglig leder i Norsk Kaffeinformasjon, sier at man ikke kan gjøre ting bedre enn de er - men at man kan ødelegge en kaffe som i utgangspunktet skal være bra. Vis mer

– Ja, absolutt, ulike kaffemaskiner kan påvirke smaken, og man trenger ikke gå på espressomaskiner for å oppleve det, sier Lynes til Dinside.

Det er flere ting ved kaffemaskinen og den jobben den gjør, som vil påvirke hvordan kaffen smaker når den er ferdig brygget:

– Først og fremst er det tid, temperatur og malingsgrad som vil være avgjørende for smaken, sier Lynes.

– Men man kan aldri lage gull av gråstein. Har man i utgangspunktet en dårlig kaffe, kan den aldri bli kjempegod, sier Lynes.

– Man kan ikke gjøre noe bedre enn det er, men man kan forringe en kaffe som i utgangspunktet er veldig bra, påpeker hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer