Hvordan vaske klubbtrøyer?

Dette bør du passe på når du vasker klubbtrøyene til barna

Har du barn som spiller håndball eller fotball, og må vaske trøyene til laget? Slik gjør du det riktig. 

VASKE FOTBALLDRAKTA? Se hvordan du vasker idrettslagets trøyer på riktig måte. Foto: Berit B. Njarga
VASKE FOTBALLDRAKTA? Se hvordan du vasker idrettslagets trøyer på riktig måte. Foto: Berit B. Njarga Vis mer
Publisert

Har du barn som spiller fotball, håndball eller andre lagidretter, havner det gjerne en pose med brukte klubbtrøyer på ditt vaskerom fra tid til annen.

Men hvordan vasker man disse klubbtrøyene riktig? Her er det i hovedsak tre ting du bør passe på.

Følg vaskeanvisningen

Første punkt, som er viktig ved all klesvask, er å følge vaskeanvisningen, ifølge Malin Skaar i Lilleborg.

- Ofte er det anbefalt 30-40 grader fra produsenten, og dette skyldes hovedsakelig trykket, forteller hun, og legger til at treningstøy ideelt sett bør vaskes på 60 grader, men at det er en del plagg som ikke vil tåle en såpass høy temperatur.

Også Ingun Grimstad Klepp, som er forsker innen tekstiler hos Statens institutt for forbruksforskning (SIFO) anbefaler å følge vaskeanvisningen, ikke minst på grunn av trykket.

- Et trykk kan være mange forskjellige ting, så her bør man følge vaskeanvisningen. Hvis trykket likevel skulle bli ødelagt, bør man reklamere på plagget, sier hun til Dinside.

Det kan også lønne seg å vrenge plagget for å unngå ekstra slitasje på trykket.

Dropp tøymykner

Når du først har valgt riktig temperatur til klubbtrøyene, er punkt nummer to å droppe tøymykner. Treningsklær lukter nemlig ikke bedre etter vask om du bruker tøymykner, tvert imot.

- Bruker du tøymykner på draktene, vil det sette seg en lukt i plaggene, som det tar mange runder i vaskemaskinen å få bort, forteller hun.

Også Malin Skaar sier til Dinside at man bør unngå tøymykner på pustende tekstiler, altså sportstøy. Ikke minst om det er snakk om mikrofiber.

Unngå tørketrommel

Malin Skaar anbefaler heller ikke bruk av tørketrommel ved tørking av klubbtrøyer. Ifølge Lilleborgs nettsider kan klær som er stretchy og inneholder elastan, miste elastiteten hvis man tørker dem i tørketrommelen.

- Slikt materiale tørker uansett veldig fort ved lufttørking, legger Skaar til.

LES OGSÅ:
Vi tipper du har slurvet med rengjøring av kondensatoren på tørketrommelen ...

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer