Det skal litt til å gjøre et toalettbesøk glamorøst, men Kohler prøver med sitt luksusklosett Numi. Foto: Kohler
Det skal litt til å gjøre et toalettbesøk glamorøst, men Kohler prøver med sitt luksusklosett Numi. Foto: KohlerVis mer

Det ultimate klosett?

Fjerner lukt, vasker og tørker rumpa, og varmer føttene dine samtidig.

Det skal litt til før det å gå på do blir en glamorøs affære, men det er det Kohler prøver å få til med sitt "luksusklosett", Numi.

Dette er et toalett som styres av en fjernkontroll med berøringsskjerm, og toalettet har en rekke funksjoner du ikke engang visste at du savnet.

Skal setet være oppvarmet? Vil du lytte til musikk mens du gjør ditt fornødne? Trengs det bare halvt vannbruk når du skyller ned? Skal du ta en liten rumpevask i samme slengen? I så fall, skal vannstrålen være en dusj eller pulsere?

Hmmm... Her kan det bli vanskelig å velge, gitt.

Les om Tokyo-turistens opplevelse av rumpevasktoaletter i denne artikkelen.

Aldri mer dosetet oppe

Men vi skal ikke tøyse altfor mye med Numi-toalettet, for den har et par ganske smarte funksjoner. Blant annet løftes dolokket og dosetet automatisk, så du slipper å berøre toalettet med annet enn skinka. Vi går ut fra at toalettet også kan lukkes automatisk etter bruk. Er dette løsningen på krangler om doseter som blir stående oppe?

Alternativt kan du prøve dospøkelset på ditt gamle toalett, eller du kan vurdere dette toalettet som skal redde forholdet.

I tillegg har toalettet en såkalt "deodorizer function". Det betyr at vond lukt blir filtrert gjennom et kraftig kullfilter. Hvorvidt varmluften som blåses ut nederst på toalettet for å varme føttene trengs, vet vi ikke, men det er sikkert deilig at setet er oppvarmet. Og siden det er bra for fordøyelsen å ta seg tid til å gå på do, er det jo greit at toalettet kan spille favorittmusikken din eller la deg høre radio mens du sitter der sånn litt på tvers og venter ...

Artikkelen fortsetter under annonsen

Men du skal være veldig opptatt av opplevelsen et toalettbesøk gir, eller ha mye penger, for å velge et Numi-toalett, for prisen er ganske stiv. 6.400 dollar koster det, og det tilsvarer rundt 33.700 kroner.

På nett: Kohler