Det nye IKEA

IKEA har åpnet dørene til et helt nytt og større varehus. Orker du ikke å gå de tre kilometrene selv, får du her en gratis og virtuell rundtur med DinSide Bolig.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Lang vandretur

- Det nye varehuset blir IKEAs flaggskip i Norge. Vi kan blant annet tilby 12.000 nye kvadratmeter, tre kilometer med inspirasjon og et større produktutvalg enn noen gang, sier den stolte varehussjefen, Rolf Baisgård.

Den gamle IKEA på Slependen hadde rundt 10.000 kvadratmeter, og varehuset har dermed blitt utvidet med rundt 2.000 kvadratmeter. I løpet av de siste ukene har 50 IKEA-designere bygget hele 80 nye rom.

SE ALLE DE NYE IKEA-ROMMENE HER.

IKEAritualet

At IKEA er svært populært blant den norske befolkningen, kommer vi nok ikke utenom.

Ifølge trend- og prosjektansvarlig i IKEA Norge, Camilla Gjerset, har 53 prosent av befolkningen i Norge vært på IKEA i løpet av det siste halve året. Og hele ni av ti har noe fra IKEA i hjemmet.

Skroll ned for mer

Fint og pyntelig til festen...
Fint og pyntelig til festen... Vis mer


Grunnen til denne populariteten er, ifølge trendforsker på Prognosenteret, Gunn-Helen Øye, følgende:

  • IKEA er en kulturell enhet som vi regner med - IKEA bare er der.
  • Det er ofte ritualer forbundet med å dra på IKEA: Første gang vi flytter hjemmefra, første gang vi blir samboere, første gang vi kjøper hus, første gang vi skiller oss, første gang våre barn flytter hjemmefra et cetera.
  • IKEA er en drømmefanger. Her fanger man inspirasjon. Ofte har folk vært 5-6 andre steder før de kommer til IKEA. Og når de kommer hit, får de "utløsningen".

Mer for de rike

Det nye IKEA-varehuset skiller seg noe fra det vi tidligere har forbundet med selveste IKEAsjelen - nemlig å lage smarte løsninger på liten plass.


- Vi viser IKEA-sortimentet på en helt ny måte i norsk sammenheng, og har valgt å fokusere på virkeliggjøring av det folk drømmer om. Vi vet også at mange av beboerne i Asker og Bærum har store boliger og godt med penger, så dette er samtidig en tilpasning til vårt lokalmarked, avslutter Baisgård.

SE NYE IKEA HER

Hva synes du om IKEA generelt - og det nye varehuset på Slependen? Er IKEA en god eller dårlig bidrager til norsk kultur, interiør og design? Si din mening i diskusjonsgruppen nedenfor!