Ta deg tid til å sjekke at alt er i orden før du signerer overtakelsespapirene på din nybygde bolig.  Foto: colourbox.com
Ta deg tid til å sjekke at alt er i orden før du signerer overtakelsespapirene på din nybygde bolig. Foto: colourbox.comVis mer

Det kritiske skjæringspunktet

Ikke glem dette før du overtar den nye boligen

Når drømmehuset ditt står ferdig er det viktig å gå gjennom huset nøye, slik at du sikrer at huset er bygget som det er planlagt før du skriver under papirene og overtar huset offisielt.

- Ved overtakelsen av det nye huset går risikoen over på deg som huskjøper. Derfor er det viktig å gå gjennom huset rom for rom for å avdekke eventuelle mangler, og ting som er galt, sier Per Jæger i Boligprodusentenes forening.

I videoen under får du praktiske tips om hva du må tenke på ved overtakelsen av ditt nybygde hus.

Dette er fjerde og siste del av en serie for deg som planlegger å bygge ny bolig. Gikk du glipp av de andre, kan du se dem her:

I: Se hva du bør tenke på før du bygger nytt
II: Ikke glem å ha papirene i orden
III: Slik får du en problemfri byggeprosess


Nye byggeregler fra i dag!

Det er også verdt å ta med seg at det de siste årene har blitt innført en rekke nye byggeregler. Fra 1. august i fjor ble det innført nye krav i forhold til energieffektivitet, noe som fordyrer både boliger og fritidsboliger. I dag, 1. juli 2010, blir kravene ytterligere skjerpet inn, og i tillegg må alle boliger på over 46 kvadratmeter ha minst ett handikapbad.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nyttig for deg som skal bygge hytte: