Det beste boligsøket

Vi har sammenlignet søkemotorene til Tinde, Finn, Supersøk og Zett, og vinneren er krystallklar.

Skal du komme på visning må du først finne en ledig bolig.
Skal du komme på visning må du først finne en ledig bolig. Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]


I en hektisk hverdag er det ingen tvil om at en god søkemotor er til uvurderlig hjelp for deg som er på boligjakt. En god søkeagent er nemlig:

  • Tidsbesparende: Når du søker etter bolig på nettet kan du enkelt utelukke områder og prisklasser du ikke er interessert i, du får altså kun opp de alternativene som passer for deg - og slipper å pløye dagsavisenes endeløse boligannonser på jakt etter drømmeboligen.
  • Mer informasjon: Mens en avisannonse kun gir deg et lite bilde, adresse og pris, gir en nettannonse langt mer informasjon. Ikke bare får du normalt flere bilder av boligen - ofte får du også hele prospektet, samt taksten, på boligen. Dermed kan du enkelt hoppe over de boligene du med en gang ser er uinteressante for akkurat deg.
Mens Tinde og Finn tidligere har hatt tilnærmet monopol på boligsøk, har de nå fått to spennende konkurrenter i Zett og Supersok. Spørsmålet er selvsagt om du som boligkjøper trenger å bruke alle søkemotorene, eller kan klare deg med en.

Trykk her for å se hvem som var best!

Dette har vi sett etter

Alle søkeagentene lar deg velge mellom et enkelt og et avansert søk. Vi har kun brukt det avanserte søket, fordi vi mener at dette er mest praktisk for deg som er på boligjakt: Målet er jo å få en oversikt over de boligene som aktuelle for deg, innen den prisrammen du makter å betale. Jo mer detaljert søket er jo, jo bedre. Da er det praktisk å kunne sette nøyaktig prisklasse, soverom og areal.

Vi søkte etter rekkehus i Oslo, leilighet i Bergen og hus i Tromsø. Og det første trinnet var å se om søkemotorene fant boligene som var til salgs.