Designer-felle

Nei, det er ikke en blomstervase.

<b>MUSEFELLE:</b> OneDown Rat Trap er en mer human musefelle - og så ser den mye bedre ut.
MUSEFELLE: OneDown Rat Trap er en mer human musefelle - og så ser den mye bedre ut.Vis mer

OneDown Rat Trap fanger ubudne gnagere på en human måte, og uten risiko for å klemme fingre eller tær. Hadde de hatt en slik på Katthult, hadde ikke pappan til Emil satt tåa i musefella, og Emil kunne spart seg en tur i snekkerboden.

Høsten er høysesong for musebesøk. Fra midten av august begynner musene å søke søke innendørs, og i midten av september er vi inne i den største invasjonen. Mildt høstvær kan imidlertid føre til at musene venter noen måneder med å trekke innendørs. Og er de først kommet inn, er de vanskelige å holde ute; mus trenger kun en åpning på 7 millimeter i diameter for å komme seg inn.

Les også: - Har sett rotter komme opp av toalettet

Ingen garanti

Har du husket å sjekke huset for eventuelle glipper som åpner hjemmet ditt for Morten Skogmus og co.? Sjekk ventiler og eventuelle sprekker i bordkledningen. Ha gode rutiner for lagring, renhold og avfallshåndtering.

Uansett om du tar dine forholdsregler, kan du oppleve å få mus i hus. I stedet for de tradisjonelle musefellene eller for den saks skyld gift, er OneDown Rat Trap en human variant. I tillegg er den mindre risikofylt for tær og små barnefingre, og ikke minst er den en mye penere måte å bekjempe ubudne musegjester på.

Nå vil klatremus inn i hus. Det har du ikke lyst til: Slik stopper du dem.

MUSEFELLE: OneDown Rat Trap er en mer human musefelle - og så ser den mye bedre ut.


Vipper opp - og vips

Det er designeren Akash Dewan som har laget den originale musefella. Du gjør den klar for bruk ved å putte åte inni krukka, og legge den ned på høykant. Når så musa går inn i krukka for å ta seg en liten matbit, vipper vasen opp og inntar stående posisjon. Krukken er såpass høy og er såpass glatt på innsiden, at musa ikke har nubbesjangs til å klatre opp. Den får forbli i krukken til du tar den med ut og kvitter deg med den på egnet vis - det mest humane er selvsagt å ta musa med deg ut i skogen, langt unna hjemmet, og slippe den ut der.

Disse er på vei inn til deg