Design med god samvittighet

Drømmer du om dyrt og deilig design, men klarer ikke helt å forsvare investeringene? Her er bordet som gir deg god samvittighet med på kjøpet.

Publisert
Sist oppdatert
Drøm søtt! <br />
Drøm søtt!
Vis mer
Aqua spisebord, <i>limited edition</i>. Selve skroget er i  polyretan, og utfylt med asurblå silikon-gelé.
Aqua spisebord, limited edition. Selve skroget er i polyretan, og utfylt med asurblå silikon-gelé. Vis mer

Designdrøm

Det er lov å drømme. Og nå kan du til og med drømme med god samvittighet. Den anerkjente britiske møbelprodusenten og designkollektivet Established & Sons, lanserer i helgen en spesialutgave av bordet Aqua i blodrødt. Inntektene skal gå til the Global Fund, som en del av (RED)-kampanjen som jobber for Aids-bekjempelse i Afrika. (RED)- er frontet av det irske rockebandet U2s ekstremt idealistiske vokalist Bono.

Aqua-bordet, designet av Zaha Hadid, har vært av de mest etterspurte møblene i Established & Sons kolleksjon siden det ble lansert i fjor. Det er et spise- eller konferansebord utformet i polyretan, med bordflate i silikon-gele. Både navn og form sender tankene til bølgende vann - og de tolv eksemplarene i den eksklusive limited edition serien har asurblå bordplate som elegant understreker poenget. Vi foretrekker imidlertid den kritthvite versjonen (som også er hakket mer lommebokvennlig).

Alle Aqua-bordene som hittil er produsert, er solgt ut. Og en av de to prototypene for limited edition-varianten gikk for svimlende 296.000 dollar, eller nesten to millioner kroner, på auksjon i New York.

Denne gangen er det blodrødt som gjelder. Og en litt mer lommebokvennlig pris. (RED)-varianten av Aqua-bordet er ditt for 12.000 pund, pluss 17,5 prosent moms. Det vil si i underkant av 300.000 kroner - før frakt. Men da får en også god samvittighet med på kjøpet.

"(RED) handler om energi, forandring, å få noe til å skje, og å forhindre andre ting. For eksempel er HIV/Aids en dødsdom i Afrika, og det trenger det ikke å være. Om folk kjøper (RED)-produkter, som disse bordene, kan en redde liv. Du vil ha bordet uansett, de er geniale. Zaha selv er genial... i tillegg er et ungt og dynamisk team som Establisehd & Sons alt (RED) står for. Det skal være enkelt å hjelpe, enten en vil ha masseproduserte varer eller eksklusivt design."
Bono

Best av det britiske

Riktig pris?

250.000 kroner for et salongbord er... (Avsluttet)
Galskap! Vil heller ha nytt kjøkken. Og bad.(75%) 258
Grisebillig! Noen har jo betalt over 700.000 ...(18%) 63
Gledelig! Jeg får god design og støtter en god sak.(6%) 21
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Established & Sons er et relativt nystartet britisk firma, som produserer møbler fra noen av Storbritannias mest anerkjente designere og arkitekter.

Firmaet har to kolleksjoner, standard kolleksjonen (som er omtrent så langt fra en standard standardkolleksjon en kan komme) og limited edition - videreutviklete modeller av møblene vi vanlige dødelige bare kan drømme om. Og det gjør vi.

Established & Sons har fått en rekke utmerkelser i sitt første leveår, blant annet the Red Dot Design Award i 2006.

Kjøp deg mer (eller mindre) god samvittighet

Hver gang du drar kortet får Red-kampanjen penger.
Hver gang du drar kortet får Red-kampanjen penger. Vis mer


Ønsker du å støtte Red-kampanjen på andre måter? Det finnes blant annet et American Express-kort, som gir en prosent av det du bruker (1,25 prosent dersom du bruker mer enn 5.000 pund) til organisasjonen. Du må imidlertid ha postadresse i Storbritannia for å få dette kortet.

Da er det kanskje litt mer innenfor rekkevidde å gå til anskaffelse av et par Bono-inspirerte wraparaoundsolbriller fra Armani - eller en Gap T-skjorte (se bildet under). Alternativt kan du starte med å laste ned en helt gratis bakgrunn til PCen din.

Motorola telefon, American Express kort, Gap t-skjorte, Armani solbriller og Converse sko. Og fra lørdag: Zaha Hadids Aqua table i blodrødt. <i>Faksimile fra <a target="_blank" href="http://www.joinred.com">joinred.com</a></i>
Motorola telefon, American Express kort, Gap t-skjorte, Armani solbriller og Converse sko. Og fra lørdag: Zaha Hadids Aqua table i blodrødt. Faksimile fra joinred.com Vis mer


Blue Marmalade-stol.
Blue Marmalade-stol. Vis mer


Syklisk skjønnhet fra 15-20.000 kroner

Flunkende nytt, men allikevel gammelt. Bærekraftig design er i skuddet som aldri før.

RESIRKULERT: Møblene med god samvittighet

Design med god samvittighet


Julens catch-22

Hun sier hun ikke vil ha presang, men blir ekstremt skuffet om det ikke ligger noe under treet. Her er julegavene som gir dobbel glede.

VELDEDIG: Julegavene med god samvittighet

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer