Design dine egne fliser

Nå kan fliseveggen bli galleri.

FOTOALBUM PÅ VEGGEN: Sommerens blinkskudd kan leve i flere år - på flisene. Foto: SMILESONTILES
FOTOALBUM PÅ VEGGEN: Sommerens blinkskudd kan leve i flere år - på flisene. Foto: SMILESONTILES Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi har tidligere skrevet om hvordan du kan skjule eller friske opp gamle og stygge fliser med maling eller en slags form for klistremerker.

Siden sist har det dukket opp et annet morsomt alternativ: Nå kan du dekke flisene med dine egne blinkskudd, akkurat som du kan tapetsere veggen med egne bilder.

På nettsiden Smilesontiles kan du få skreddersydd selvklebende klistremerker med egne foto.

Fliseklistremerkene er selvklebende, avtagbare og tåler vann - men du bør holde vaskemidlene unna. De egner seg derfor kanskje best litt utenfor våtsonen om du ønsker at de skal vare lenge.

SAMMENSATT: Du kan bestille ett motiv fordelt på flere fliser. Foto: SMILESONTILES
SAMMENSATT: Du kan bestille ett motiv fordelt på flere fliser. Foto: SMILESONTILES Vis mer


Klistrepynt er ikke bare til baderommet. Se flere kule klistremerker her til barnerommet, tenåringsrommet, kjøkkenet, døren og julehuset.

Slik virker det

Du velger selv motiv og størrelse på flisene. Du kan enten bestille klistremerker av ett og ett bilde til én og én flis - eller dele opp et bilde slik at det dekker flere fliser.

Flisemerkene bestiller du etter mål på nettsiden. Du laster opp ønsket fotografi eller illustrasjon, og legger inn mål. Er du i tvil anbefales det at du legger på litt. Du kan skjære bort det som er til overs med en skarp kniv.

Du får egne flisemerker fra 69 kroner, men pris vil variere med størelse og antall.

GAMLE MINNER: Her har de tatt bildene ut av fotoalbumet og opp på veggen.  Foto: SMILESONTILES
GAMLE MINNER: Her har de tatt bildene ut av fotoalbumet og opp på veggen. Foto: SMILESONTILES Vis mer


I bildeopplastingsprogrammet kan du zooome og utføre enkel rotering eller flytting, men trenger bildet redigering, anbefaler vi at du gjør dette med et godt bilderedigeringsprogram før du laster det opp.

Pixlr er et gratis bilderedigeringsprogram med funksjoner tilstrekkelig for de fleste.

Frister det å bruke på vinduet? Det anbefaler ikke produsenten.

Plages du med innsyn eller nysgjerrige naboer, foreslår vi at du heller prøver en av disse smarte metodene. Du kommer for eksempel langt med litt blondegardin eller en kartong surmelk. Sjekk også denne folien med UV-filter.

Slik monterer du

Det er ingen heksekunst å få klistremerkene på plass. Det er fort gjort, men pass på så du ikke er for kjapp og slurvete. Det er ingen stor krise om du bommer litt, klistremerkene kan tas av og festes på igjen, men får du stygge krøller, kan du risikere at du skader bildet.

FOTOTAPET: Er det ikke nok med en flis, finnes lignende tjenester for tapet: Mr Perswall er en av aktørene som lager tapet av bildene dine - her fra deres egen New York-kolleksjon.  Foto: MR PERSWALL
FOTOTAPET: Er det ikke nok med en flis, finnes lignende tjenester for tapet: Mr Perswall er en av aktørene som lager tapet av bildene dine - her fra deres egen New York-kolleksjon. Foto: MR PERSWALL Vis mer


Det første du må gjøre er å sørge for at flisene er rene og tørre.

Når klistremerket skal på, begynner du i det ene hjørnet: fjern litt av dekkepapiret, og fest bildet til flisen.

Jobb gradvis og fest litt og litt av bildet til veggen. Ikke ta bort alt dekkepapiret med én gang, da klistremerket kan klistre seg sammen i seg selv.

Tips: Lei av at hvitevarene alltid skal være hvite? Sett sammen bilder eller design ditt eget kjøleskapstrekk.

Les også: Slik setter du farge på hvitevarene

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer