Telenor slukker sine analoge TV-signaler

Derfor går 10.000 TV-skjermer i svart

10.000 Canal Digital-kunder som fortsatt får TV via analoge signaler, vil oppleve at TV-bildene uteblir dersom de ikke har skaffet seg digital dekoder.

BILDET BLIR BORTE: Flere Canal Digital-kunder vil bli rammet når Telenor slukker de analoge TV-signalene mandag. Foto: Justin Sullivan/Getty Images/AFP.
BILDET BLIR BORTE: Flere Canal Digital-kunder vil bli rammet når Telenor slukker de analoge TV-signalene mandag. Foto: Justin Sullivan/Getty Images/AFP. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mandag 18. september klokka 12:00 slukket Telenor de analoge TV-signalene.

- 10.000 av våre kunder har fortsatt analogt utstyr. Dette er både private og bedrifter. Vi velger å slukke de analoge TV-signalene for å bruke kapasiteten vår til å tilby bedre digitale løsningen, sier Magnus Line, pressekontakt for TV og bredbånd i Telenor.

Slukkingen rammer kunder som har Canal Digital Kabel. Telenor har sendt ut en påminnelse til de som vil miste signalene mandag, som har rullet konstant over toppen av TV-skjermen siden august.

- Det er en del som fortsatt sitter på gjerdet og vil oppleve at TV-en deres går i svart i dag. Dette gjelder i stor grad eldre mennesker, så vi ber familie og venner om å være oppmerksomme på dette og hjelpe dem som trenger det med å skaffe digital dekoder, sier Line.

Avhengig av at kundene tar kontakt

Slukkingen av det analoge TV-nettet rammer husholdninger med en TV nummer to, hvor hovedfjernsynet allerede har en digital dekoder.

Magnus Line, pressekontakt for TV og bredbånd i Telenor. Foto: Telenor.
Magnus Line, pressekontakt for TV og bredbånd i Telenor. Foto: Telenor. Vis mer

Telenor har fått flere henvendelser etter påminnelsen om at flere ville miste TV-signalene, og kundesenteret deres har økt bemanningen i denne perioden for å møte pågangen.

- Vi er avhengig av at kundene tar kontakt og bestiller dekoder, da vi ikke kan sende dem dekoder uten forespørsel, sier Line.

Han sier videre at det er flere fordeler med digital-TV som trumfer det analoge, blant annet bedre kanaltilbud og skjermbilde.

- Én analog kanal tar like mye plass som fem digitale, så ved å slukke det analoge nettet, vil vi frigjøre mer plass til å gi et bedre tilbud til kundene, sier Line.

Get slukker radioen

Onsdag forsvinner NRK-kanalene fra FM-nettet i Vestfold, Østfold, Oslo og Akershus. Deretter følger Troms og Finnmark 13. desember. Riksdekkende FM-sendinger i Norge er dermed historie fra denne datoen.

Get vil følge den nasjonale slukkeplanen for FM-nettet, opplyser bredbånds- og innholdsleverandøren på sin nettside.

Dette rammer brukere som har radioen koblet direkte i vegguttaket, som ikke lenger vil få radiosignaler etter FM-slukkingen. Radio via Get-boksen vil fungere som normalt.

Altibox, Riks TV og Viasat er allerede heldigitale.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!