Derfor er majones et vidundermiddel

Majones er fantastisk til fjerning av klistremerker.

<b>MAJONES KAN BRUKES TIL MER ENN PÅ BRØDSKIVA:</b> Majones er rene vidundermiddelet til fjerning av klistremerker. Foto: Kristin Sørdal
MAJONES KAN BRUKES TIL MER ENN PÅ BRØDSKIVA: Majones er rene vidundermiddelet til fjerning av klistremerker. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Klistremerker er noe herk, i alle fall med en gang det fester seg på inventar, gulv og vegger.

Dessverre er det slik at veldig mange klistremerker har en tendens til å havne nettopp på de ovenfor nevnte stedene, på tross av hardt håndhevede regler mot dette.

Og har klistremerket først fått feste, så er de veldig vanskelig å bli kvitt det. Og får du vekk det meste, er det som oftest alltid noen irriterende limrester som blir sittende igjen.

Da er gode råd dyre. - Eller egentlig ikke så veldig dyre, det er vel heller et spørsmål om å kjenne til de beste triksene.

Vi har testet majones i kampen mot klistremerkene, og er fullstendig overveldet over hvor godt det faktisk virker. Du kan selv se hvordan klistremerket lar seg skrelle av, i videoen nedenfor:


Testen

Kort fortalt, for deg som ikke har mulighet til å se videoen, er dette saken:

Vi har testet rådet om å bruke majones til å fjerne klistremerker. Vi ønsket å bli kvitt et klistremerke på en barnestol i tre. Klistremerket hadde sittet på stolen i to-tre år, og hadde med andre ord satt seg ganske godt fast. Det var umulig å pille det av, og vi ønsket ikke å skrape det av, da vi var redde for å skade lakken og treverket.

Vi legger et godt lag med Mills ekte majones på klistremerket og smører det godt utover, slik at det dekker hele klistremerket og alle kanter. Så lar vi det ligge og virke i tre timer, før vi rører det.

Vi bruker en plastskrape til å forsøke å løsne klistemerket med, og det er rett og slett utrolig å se hvor lett det løsner. Det er bare å skrelle av, og et halvt minutt senere er stolen skinnende ren, uten en eneste bit av klistremerket igjen. Når vi stryker over stedet der klistremerket satt, er treplaten helt glatt, uten antydning til limrester.

Konklusjon:


Majones til å fjerne klistremerker fungerer helt fantastisk bra, i alle fall på trevirke som vi har testet det på. Anbefales!