Cillit Bang er effektivt på de verste flekkene. Men du bør kanskje begrense bruken noe. Foto: Per Ervland
Cillit Bang er effektivt på de verste flekkene. Men du bør kanskje begrense bruken noe. Foto: Per ErvlandVis mer

Denne vasker renest

Svenskene har vasket bad, og funnet ut hvilket rengjøringsmiddel som er best.

Det svenske testmagasinet Testfakta har gått grundig til verks, og funnet ut hvilket rengjøringsmiddel som fjerner kalk, fett og smuss på best mulig måte.

Cillit Bangs baderomsvask kommer helt klart best ut. Reklamer for dette rengjøringsmiddelet har herjet over norske tv-skjermer den siste tiden, og nå har svenskene kommet frem til at produktet faktisk fungerer.

Cillit Bang Power Remover får toppkarakter på fjerning av kalk og smuss, samtidig som middelet er svært skånsom mot overflaten. Produktet er ikke like godt egnet til å fjerne fettbasert smuss. Dessuten er produktet fra Cillit Bang det dyreste i testen.

Se resultatene nederst i artikkelen!

Billig oppvaskmiddel fungerer også

Vi i DinSide kan skrive under på at Cillit Bang fungerer når du skal fjerne skitten fra badet. I en liten test vi utførte for kort tid tilbake, kom det frem at det var ganske uproblematisk å gjøre badet rent med Cillit Bang. Til andre formål, for eksempel å fjerne skitt og flekker på kjøkkenet, imponerte Cillit Bang ikke stort.

Men: Har du dårlig råd, er det greit å vite at normalt oppvaskmiddel ser ut til å fjerne skitt like bra som Cillit Bang. I vår minitest (se videoen under) tok vi riktignok bare høyde for det synlige resultatet, ikke hvor skånsomt produktene er mot overflaten.SE HELE TESTEN: Cillit Bang møter såpe og vann

Jif dårligst

Mr Muscles Power Action stikker av med andreplassen i den svenske testen. I likhet med Cillit Bang, er dette middelet svært skånsomt mot overflaten. Produktet scorer også høyt på fjerning av kalk og smuss. Dessverre må du finne deg i tydelige rester av middelet etter endt vaskesjau.

Dårligst ut kommer Jif Power Cream, som ifølge testresultatet ikke er særlig velegnet til å fjerne kalk og fett. Dessuten må du finne deg i svært tydelige spor og rester av å ha brukt middelet. På den positive siden fungerer produktet godt på smuss, og er like skånsom mot overflaten som testvinnerne.

HUSMORTIPS: Enkleste måte å fjerne stanken?

Bare ett miljømerke

Testfaktas gjennomgang av rengjøringsmidler avdekker også en rekke mangler ved flere av merkene. Bare ett av produktene i testen var miljømerket med Svanen. De andre hadde advarsel om at produktene kan virke irriterende på huden.

Dessuten var det flere av merkene som ikke holdt hva de lovet. Alle produktene skal ta vekk kalkflekker, men bare halvparten av testproduktene klarte biffen.

MerkeProduktBruksområdeSynbare rester
av middelet
PoengKonklusjon
Cillit BangPower removerBadSvake4,2Best i test
Mr MusclePower ActionBadTydelige3,9Veldig bra på kalkrester
AjaxPrefessionalBad og
kjøkken
Svake3,4Bra
JifCreamBad og
kjøkken
Svake3,3Rengjør godt, men dårlig på kalkrester
KalkosanKalkosanBadSvake3,2Dårlig på fettflekker
EldoradoBaderomssprayBadSvake3,1Dårlig på kalkrester
EuroshopperBaderomsrengjøringBadTydelige3,0Dårlig på kalkrester
JifPower CreamBadSvært
tydelige
2,5Dårlig på både fett og kalk
Detaljerte resultater finner du på Testfaktas nettsider


MER OM BAD:

Pimp baderommet ditt med flatskjerm