Dette er testvinneren, Heatlight HLW15. Den kommer også i svart - og du kan få den med 1000 watt i stedet for 1500 watt (som er testproduktets effekt). Foto: Produsenten
Dette er testvinneren, Heatlight HLW15. Den kommer også i svart - og du kan få den med 1000 watt i stedet for 1500 watt (som er testproduktets effekt). Foto: ProdusentenVis mer

Denne varmer best

Forlenger utekvelden.

Smartson har testet åtte terrassevarmere fra 150 til 4.000 kroner, for den svenske avisen Göteborgsposten.

150-kroners-varmeren kommer dårligst ut, men dette betyr ikke at den dyreste er den beste ...

Testvinneren

Testvinneren i den svenske testen er den avbildete modellen Heatlight HLW15 til 1.500 svenske kroner. Denne får totalkarakteren 4,4 av totalt 5 mulige - med toppscore på kvalitet og kapasitet. Denne terrassevarmeren er en halogeninfravarmer - i motsetning til tradisjonelle infrarøde varmere som er den andre typen terrassevarmere i denne testen.

Fordelen med halogenvarmerne er at de oppnår maksimal effekt fra første sekund, ifølge Göteborgsposten. Ulempene med halogenvarmerne er at det avgis et sterkt skinn som kan oppleves negativt.

Din mening

Ønsker du deg terrassevarmer? (Avsluttet)
Ja(72%) 576
Har terrassevarmer allerede(18%) 145
Nei(7%) 52
Vet ikke(3%) 24
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Smartson har testet fire halogenvarmere og fire infrarøde varmere. Alle de tre beste terrassevarmerne er av typen halogenvarmere.

Hvilken terrassevarmer bør du velge?

Pallplasseringene

På andreplass kommer Burda TERM2000 - som også er testens dyreste med en prislapp på 3.990 svenske kroner. Prislappen for denne er den samme i Norge - eller egentlig dyrere: 3.999 kroner er prisen for varmekilden hos Expert.no.

Denne varmeren får også toppkarakter på kvalitet og kapasitet, men scorer mye dårligere på verdi for pengene, enn testvinneren.

Bronseplassen er delt: Lidab Termo Halogen og Gelia Terrassvärmare, hvor Lidab-varmeren får utmerkelsen beste budsjettvalg. Disse to skiller seg også ut ved at Lidab-varmeren er en halogenvarmer, mens terrassevarmeren fra Gelia er en tradisjonell infravarmer.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Forleng sommervarmen

Budsjettvinneren koster beskjedne 300 kroner, mens varmeren fra Gelia har en prislapp på 560 kroner i Sverige

Du kan lese hele testen her, hos Göteborgsposten på nett.

Disse produktene er testet:
Heatlight HLW15 (www.acreto.se)
Burda TERM2000 (www.appliance-group.com)
Lidab Termo Halogen (www.lidabgroup.com)
Gelia Terrassvärmare (www.gelia.se)
Frico ELIR12 (www.frico.se)
Frico CIR11021 (www.frico.se)
Appliance ATG-2001 (www.appliance-group.com)
Gnosjö Infravärmare 1000 W (www.gkp.se)

Har du lyst på terrassevarmer, men er redd for strømutgiftene? Du bør ikke være så veldig redd: En modell med 1000 watt forbruker 1 kilowatt i timen - altså en kilowattime - som koster i underkant av 1 krone.