MIDDENS NYE FIENDE? CleanWave Sanitizing Vacuum skal kunne suge bort de ekle husstøvmiddene, samt andre bakterier og basselusker.  Foto: wikipedia/produsent
MIDDENS NYE FIENDE? CleanWave Sanitizing Vacuum skal kunne suge bort de ekle husstøvmiddene, samt andre bakterier og basselusker. Foto: wikipedia/produsentVis mer

Denne støvsugeren fjerner midd

CleanWave Sanitizing Vacuum suger bort det utenkelige.

Du kan (heldigvis!) ikke se dem, men du vet at de er der. De ekle små husstøvmiddene elsker nemlig å hoppe rundt i den gode, varme senga di.

Midden er et ganske produktiv av seg, og kan legge opptil 30 egg om dagen. I løpet av ett år vil fett fra hud og hår vil trenge inn i puten og gjøre det til et paradis for bakterier og allergifremkallende midd. Mmmmmm.

Hittil har de som er allergisk mot midd måtte ha vasket, kjølt ned og redd opp sengetøyet sitt, men nå har det kommet et nytt støvsugerprodukt som visstnok skal klare å ta knekken på de mikroskopiske beistene.

Blir klesvasken ren på 15 grader? Slik dreper du bakterier

Slik virker det


"CleanWave Sanitizing Vacuum" er et anti-allergifremkallende og UV C-desinfiserende støvsuger. Den benytter seg av et ultrafiolett lys for å drepe allergener, støvmidd, loppe-egg og bakterier, skriver nettsiden coolest-gadgets.com

Støvsugeren skal både kunne rense og sterilisere sengen og møbeltrekket, og er fri for kjemikalier.

Den dreper opp til 99,9 prosent av alle bakterier, virus og andre mikroorganismer på ikke-porøse overflater, ifølge produktets nettside.

Støvsugeren kan brukes på sengetepper, madrasser, gardiner, stoppede møbler, tepper og i områder der kjæledyret oppholder seg.

Maskinen har en motor på 400-watt, som gjør at den har en kraftig sugefunksjon. Den har også en avtagbar håndstøvsuger, som gjør at du kan suge deg inn i krinkler og kroker. Produkter koster 129,95 dollar på Verilux, noe som tilsvarer cirka 778 norske kroner med dagens kurs.

Ja, du bør vaske den! Er overmadrassen din en bakteriebombe?

NAAF skeptisk

Men dersom du har middallergi, bør du ikke ta støvsugeren for god fisk.

– NAAF kjenner dessverre ikke til denne støvsugeren og kan ikke gå god for effekten. Vi får ofte henvendelser på produkter som lover både det ene og andre og som heller ikke kan legge fram dokumentasjon på det de lover, sier Grethe Amdal, rådgiver og sykepleier ved Norges Astma- og Allergiforbund (NAAF), til DinSide.

Dersom du vil vite mer om middallergi, kan du lese mer om det på NAAFs hjemmesider.

– I tillegg skal man ikke re senga si om morgenen men brette dyna tilside så varmen og fuktigheten som midden trives så godt i fordamper, forteller Amdal.

Smart i sengen

DinSide har tidligere skrevet at inne i hodeputa finnes det millioner av sopp som kan gi infeksjonssykdommer og allergibesvær, så det kan være fornuftig å vaske puten en gang i blant.

Overmadrassen er ikke noe unntak, da den også er en bolig for mye rart. På tross av dette hevder danske eksperter at midden ikke bor i madrassen, men Norges Astma og Allergiforbund er ikke enig i dette.

Les også: Slik holder du midden i sjakk