Det er dette panelet, med tilhørende sensorer som sørger for at den nye varmtvannsberederen fra Oso ikke bare er smart, men supersmart.  Foto: Produsenten
Det er dette panelet, med tilhørende sensorer som sørger for at den nye varmtvannsberederen fra Oso ikke bare er smart, men supersmart. Foto: ProdusentenVis mer

Denne skal få en slutt på vannskader

Snart lanseres nok et våpen i kampen mot de kostbare vannskadene.

Vannskader er blant de verste skadene du kan få i boligen din. Totalt betalte forsikringsselskapene ut mer enn 2,5 milliarder kroner etter vannskader i boliger, hytter og næringsbygg - bare i fjor. Hver fjerde krone forsikringsselskapene betaler ut i erstatning går til vannskader, viser tall fra Finansnæringens hovedorganisasjon (FNH).

Det er kanskje ikke så rart at det settes inn store ressurser på å utvikle produkter som kan minske faren for vannskader?

Enkel forsikring mot vannskader: Steng hovedkranen med et tastetrykk

Smart varmtvannsbereder

En ny norsk varmtvannsbereder med automatisk vannstoppefunksjon er et av de siste produktene som er utviklet med tanke på å unngå kostbare vannskader.

Vannskader er ikke bare kostbart, det fører også til mye irriterende merarbeid.  Foto: Waterguard
Vannskader er ikke bare kostbart, det fører også til mye irriterende merarbeid. Foto: Waterguard Vis mer


- Oso Supersmart er et samarbeidsprosjekt mellom Oso og Waterguard. Waterguard har stått for utviklingen av en styringssentral, knyttet opp mot en av våre varmtvannsberedere, sier Sigurd Braathen, administrerende direktør i Oso til DinSide.

Oso Supersmart skal gi deg det beste fra to verdener.

Er den virkelig supersmart?

- Varmtvannsberederen vi tok utgangspunkt i heter super, derfor supersmart, sier Braathen.

Smarthus: Se hvor langt teknologien har kommet

Det smarte er det imidlertid Waterguard som står for. Det er kontrollpanelet som er avbildet øverst, som både styrer varmtvannstanken, og holder styr på trådløse detektorer som skal avsløre vannlekkasjer. De trådløse sensorene bør plasseres i alle våtrom, eventuelt ved andre kritiske punkter i boligen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Med i grunnpakken følger det tre trådløse sensorer, samt en magnetventil som monteres på hovedledningen, men ifølge Munkejord kan du oppgradere med så mange sensorer som du måtte ønske.

- Vår teknologi gjør at en vannlekkasje oppdages umiddelbart, og at vanntilførselen til hele boligen stoppes, sier daglig leder Haakon Munkejord i Waterguard til DinSide.

Det er kanskje nettopp det, som er det supersmarte. At man får stoppet lekkasjer på et tidlig tidspunkt.

Nå får du pant på varmtvannsberederen din.

Full kontroll

Varmtvannsberederen ble lansert på Varme og Bads miljøseminar i Trondheim tidligere i vår, og har også en rekke funksjoner som er utviklet med tanke på miljøet. Den skal varme vannet tre ganger raskere uten at strømforbruket øker, og har i tillegg en økonomi-funksjon som skal gi en enøkgevinst på 48 prosent.

Husker du å bruke den grønne knappen? Det kan du spare tusener på.

Du kan stille inn varmtvannsberederen i feriemodus når du drar på tur, slik at temperaturen senkes ned til minimum 5 grader. Og en innebygget anti-legionella funksjon skal sørge for at du ikke blir syk av varmtvannet.

Prisen på herligheten er imidlertid ikke klar. Det er forsåvidt ikke varmtvannsberederen heller. Den er ventet salgsklar fra august 09.

Les også: Her er hjemmets største strømsluk

Kilde: Newswire, på vegne av Varme & Bad