Denne saken varmer

I hvert fall hvis du lukker øynene.

Så langt har de fleste av oss tenkt at elg i solnedgang har vært gullstandarden når det kommer til å måle hva folk flest synes er fint å se på mens de drikker kaffe hjemme i stua.

Det er mulig den standarden trenger en revurdering nå.

Varmt?

Den nederlandske designeren Guus van Leuuwen viste fram sine siste kreasjoner under årets design- og interiørmesse i Milano, og hvis du gjettet at installasjonen på bildet over var en radiator har du en lysende framtid foran deg.

Disse dyreradiatorene er satt sammen av mellom 40 og 60 stålrør, som først ble bøyd i henhold til instrukser servert av en datamaskin, og deretter sveiset sammen av en annen nederlandsk designer.

Det krever kanskje ikke så mye fantasi for å gjette at dyreradiatorene kobles til sentralvarmanlegget via halen.

Pelskledd

Både elgen, væren og det som ser ut til å være en hund(!) sies å komme med autentiske, hvetefrødfylte pelsstykker som legges over radiatoren, slik at medlemmene av husholdningen kan plukke opp pelsen og bre den over seg hvis radiatoren i seg selv ikke produserer nok varme, eller hvis en simpelthen ønsker å oppholde seg i et annet rom.

Den filosofiske motivasjonen for serien med "Domestic Animals" (husdyr) er naturligvis å finne i gamle dager, en tid hvor det ifølge van Leeuwen var vanlig for mennesker oppholde seg tett inntil eller i nærheten av dyreflokken for å holde seg varme.

Det er for så vidt en grei nok begrunnelse, men de fleste vil nok likevel tenke at dette er det styggeste de har sett siden de ufrivillig kom over sine egne konfirmasjonsbilder.

Eller hva mener du? Er dette en designkatastrofe? Si din mening i debatten under!