Har du fått regning fra Vitel trenger du ikke betale. Foto: Per Ervland
Har du fått regning fra Vitel trenger du ikke betale. Foto: Per ErvlandVis mer

Denne regningen trenger du ikke betale

Har du regninger liggende fra Vitel? Ikke betal dem.

Forrige uke ble det kjent at strømleverandøren Vitel skulle avvikle driften. Likevel sendte selskapet ut regninger på forhåndsbetaling av strøm som skulle leveres langt utover i 2010, melder Forbrukerrådet.

Rådet er klart: Ikke betal den!

- Vårt råd til kundene er å ikke betale de feilaktige regningene, sier underdirektør Torgeir Øines.

Han poengterer at du aldri bør inngå strømavtaler som innebærer forskuddsbetaling. Dersom leverandørene går konkurs, risikerer kundene å tape pengene.

Dette er imidlertid ikke tilfelle med Vitel. Selskapet bestemte å avvikle driften etter at det ble utestengt fra kraftbørsen NordPool.

Nyttig kalkulator:

Finn billigste leverandør for deg og ditt strømforbruk

Inkassospøkelse?

De skyhøye regningene fra Vitel dumpet ned i de 23.000 kundenes postkasser og innbokser omtrent samtidig som det ble kjent at selskapet var stengt ute fra kraftmarkedet.

- Det er Vitels ansvar å sørge for utsending av korrekte regninger. Vi minner også om at feilaktige og omstridte regninger ikke kan inndrives ved inkasso, sier Torgeir Øines.

I stedet oppfordrer han strømkunder som mener de har penger til gode hos strømleverandøren om å ta kontakt med selskapet.

- Rett et skriftlig krav til Vitel, hvis du mener du har penger til gode, råder Torgeir Øines. - Kundene har rett på penger tilbake etter avregning, hvis det er betalt for mye forskudd.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Og selskapet har lovet å ordne opp. Vitels Glenn Nøstdahl uttalte til Aftenposten.no i forbindelse med avviklingen at kundene enten vil få sluttfaktura, eller få utbetalt det de har til gode.

Markedskraft/spotpris, fastpris eller variabel pris. Blir du forvirret? Les mer om de ulike typene strømavtaler, og hvilke som lønner seg mest over tid, i vår miniguide