Rødvinsvennlig fra Rosendahl. Foto: Produsenten
Rødvinsvennlig fra Rosendahl. Foto: ProdusentenVis mer

Denne redder dagen

Duken som redder dagen når du søler rødvin hos svigermor.

Når vi sier Rosendahl, hva tenker du da? De fleste tenker glass og stentøy. Og kanskje til og med Grand Cru. Denne serien fra den danske produsenten har vært en braksuksess i Norge.

Grand Cru-serien er kjennetegnet av de fire snittene som går igjen som en fin detalj gjennom hele serien. Og fra og med i vår kan du også finne dem på tekstiler, dog i en litt rettere variant.

Når ulykken er ute

Stripete duker og matter er ingen grensesprengende nyhet. Men tekstiler du kan søle rødvin på uten at noen merker det (med mindre du blir tatt på fersken i gjerningsøyeblikket) er ikke fullt så vanlig. Vi lurer på hvorfor ikke.

Bomullstekstilene er behandlet med teflon. Så når du veslegutt velter glasset, vil væsken legge seg som dråper som lett tørkes av med litt tørkerull eller en fuktig klut. Krisen over.

Grand Cru-tekstilene kommer i tre fargenyanser, grått, blått og brunt.  Foto: Rosendahl
Grand Cru-tekstilene kommer i tre fargenyanser, grått, blått og brunt. Foto: Rosendahl Vis mer


Både løper og matter er sydd slik at de kan brukes på to sider, den ene stripete, den andre ensfarget i en matchende nyanse.

Les også: Malingen som tåler søl

Det smarte teflonstoffet kommer i tre fargenyanser: grått, brunt og blått, og fås både som duk, løper og spisematte. Prisen er 659 og 799 for dukene, 369 for løper og 229 for spisemattene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Grand Cru-tekstilene kommer i butikk i april i år.

Rosendahl er ikke først ute med denne nyheten, men en god ting kan ikke sies for ofte. DinSide har tidligere skrevet om teflonbelagte duker fra svenske Kosta Linfväveri, som blant annet føres av GlasMagasinet. Det kan du lese mer om her.

Vårens interiørnyheter

To ganger i året samles interiørbransjen for å lansere årets nyheter. Denne uken farter innkjøpere, stylister og journalister rundt på messer og showrom - og underveis kommer vi til å trekke frem små godbiter for dere på DinSide Bolig.

les også:

COO i Ceannis: Slik kommer 2009 til å se ut