Denne kluten har 16 rene sider

Du kan gjøre husvasken raskere med dette brettetrikset.

<b>16 RENE SIDER:</b> Med riktig bretteteknikk har denne kluten 16 rene sider. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
16 RENE SIDER: Med riktig bretteteknikk har denne kluten 16 rene sider. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKEVis mer

Det er ikke det samme hvordan du holder kluten når du vasker, i alle fall ikke dersom du vil vaske best, enklest og raskest mulig.

Stig Ronander, fagsjef for renhold i ISS, viser i videoen ovenfor hvordan du med en enkel bretteteknikk kan få 16 rene sider ut av én klut. Det er ganske mye mer enn dersom du bare krøller filla sammen.

Lukter den surt? Slik får du luktfri oppvaskklut på én-to-tre

På tide å snu?

VASK SMARTERE: Stig Ronander er fagsjef for renhold i ISS, og viser deg hvordan proffene vasker. Det kan spare deg for mye tid. Foto: KRISTIN SØRDAL
VASK SMARTERE: Stig Ronander er fagsjef for renhold i ISS, og viser deg hvordan proffene vasker. Det kan spare deg for mye tid. Foto: KRISTIN SØRDAL Vis mer


Med 16 rene sider på én klut, sier det seg selv at du kan gjøre unna jobben mye raskere - og mye renere. Du slipper å bruke tid på å forsøke å skylle av skitten fra den sammenkrøllede kluten, og du unngår å dra støv og skitt utover store områder.

- Du må snu kluten ofte, ikke dyppe den i vann og bytte klut ofte, er Ronanders tips.

For å utnytte klutens alle 16 sider maksimalt, bør du lære deg den smarte vaskebretten som Ronander viser i videoen ovenfor.

Der kan du også se hvordan du snur kluten for å utnytte alle sidene.

LES OGSÅ: Slik får du ren koketopp

Ha nok kluter

Ved bruk av vaskebretten og en mirofiberklut, kan du vaske større flater med kun én klut.

Og når du har brukt alle 16 sidene på kluten, skal du ikke dyppe den i vaskebøtta; den trenger du ikke ved bruk av mikrofiber og denne bretteteknikken.

Da skal du heller bytte klut. Ronander oppfordrer til å feste flere kluter i et belte, slik at du hele tiden har rene kluter tilgjengelig - og du slipper å bruke tid på å gå tilbake til utgangspunktet for å bytte klut.

- Utstyr deg gjerne med flere mikrofiberkluter og vann i sprayflaske, gjerne i redskapsbelte slik proffene gjør. Da slipper du å gå tilbake og skylle opp den ene kluten hele tiden, oppfordrer han.

LES OGSÅ: Prøv dette vasketrikset i dusjen