Foto: eKitch
Foto: eKitchVis mer

Denne kjøkkendingsen har alle bruk for

Litermål og digitalvekt i ett - så enkelt kan det gjøres.

Selv du som er ivrig på kjøkkenet har sikkert kjøkkenskaper og -skuffer fulle av dingser du ikke bruker.

Personlig kan jeg nevne i fleng - soppbørste (takk for gaven, men ...), potetbørste (kjøper vaskede poteter), en brødbakemaskin (som jeg klarte å dytte på søsteren min) og en drøss med glasskjeler fra Bodum med tilhørende korkunderlag (jeg koker aldri grønnsaker i mikroen).

Se mer av Norges verste skapfyll her

Og det stopper aldri. Til enhver bursdag eller jul får mange av oss minst en eller flere gjenstander som kan plasseres i kategorien "kjekk å ha, men aldri i bruk".

Noen unntak

Men så oppdager man en genial dings som faktisk virker å være ganske praktisk, og som alle har bruk for - bortsett fra dem som BARE spiser grandis og Fjordland, selvsagt. Denne gangen var det eKitch Digital Measuring Jug. Den ser ut som et litermål, men fungerer også som en bærbar vekt. Se på bildet under:

Med denne er det null problem og lettvint å måle opp ingrediensene, om de så er tørre eller våte. Foto: eKitch
Med denne er det null problem og lettvint å måle opp ingrediensene, om de så er tørre eller våte. Foto: eKitch Vis mer
 Foto: eKitch
Foto: eKitch Vis mer
Denne digitale litermålsvekten (hvis vi kan kalle den det), er veldig kjekk når du for eksempel skal veie opp sukker i det ene øyeblikket, og måle opp melk i det neste. Den veksler mellom gram og ounces, slik at det for eksempel blir enklere å bruke utenlandske oppskrifter.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Produktet får gode skussmål av brukere, som forteller at den registrerer vekt ned i fem gram og maks 3.000 gram. Vekten drives av vanlige batterier.

Du får kjøpt denne i Norge hos Enklere Liv til 398 kroner. Vil du ha den tilsendt i posten, koster det totalt cirka 480 kroner. Du kan imidlertid også jøpe den billigere fra utenlandske nettbutikker, for eksempel Gadgetsuk.com. Der koster den koster 185 kroner, og med frakt blir det 230 kroner.

Imidlertid har lesere tipse om at det finnes andre varianter av samme type vekt. Blant annet har Elkjøp en som heter Sandstrøm målebeger. Det koster 149 kroner.

Vi har testet Moods traktorvaffeljern

Mer avansert - og dyrere

Det finnes flere varianter av disse vektene, for eksempel en som heter Ade Franca Digital Jug Scale, men denne er hakket dyrere (cirka 240 kroner). Vi fant noen nettbutikker som selger den, men disse skulle ha hårreisende mye for frakt. Dersom du vil ha en kan du kanskje spørre din lokale kjøkkenutstyrsbutikk om de kan ta den inn.

Enkel og brukervennlig design på den digitale kjøkkenvekten som også fungerer som et litermål. Foto: ADE
Enkel og brukervennlig design på den digitale kjøkkenvekten som også fungerer som et litermål. Foto: ADE Vis mer


Denne vekten er laget slik at du kan fjerne hele litersmålet og vaske det i oppvaskmaskinen.

 Foto: ADE
Foto: ADE Vis mer