Denne er en liten revolusjon

CES 2010: Kan vekke nytt liv i projektormarkedet.

Casio er kanskje ikke et navn du forbinder med projektorer, men japanerne satser voldsomt i et marked som har vært synkende i flere år.

Og ved hjelp av innovative løsninger tror Olav Dallas hos Casio Norge at det absolutt er liv laga for projektorene også i fremtiden.

- Vi lanserer nå de første projektorene der du slipper å bekymre deg for lampens levetid. Den er konstruert til å leve så lenge produktet lever, og er i tillegg miljøvennlig, forteller Dallas til DinSide Data.

Vi får demonstrert en kompakt projektor i Casios ny Green Slim-serie. Den måler ikke mer enn et A4-ark, og er også meget slank, knappe 4 cm. Vekten er rundt 2 kg.

Helt uvanlig

Den skiller seg vesentlig fra de andre vi har sett, også på andre viktige områder. For det første er støynivået meget lavt (ca 28 dB), for det andre er bildet på veggen helt skarpt og klart etter åtte sekunder, og for det tredje trenger ikke projektoren kjøling etter bruk. Du skrur den ganske enkelt av, og kan putte den i veska umiddelbart hvis du ønsker å ta den med deg.

Hemmeligheten ligger i en ny hybrid lyskilde, hvor det er benyttet en kombinasjon av LED og kvikksølvfri laser. Ved hjelp av å kombinere disse har Casio klart å lage en kjølig lampe uten at det har gått på bekostning av lysstyrken. Projektorene i Green Slim-serien byr på lysstyrker på 2-3000 lumens.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Og lampens levetid? Rundt 20.000 timer. Det er gjerne 4-5 ganger lenger enn i tilsvarende prosjektorer på markedet i dag.

Ni projektorer

Green Slim-serien består av ti projektorer, hvorav fire har 1280 x 800 pikslers oppløsning (HD Ready 16:10), og de siste fire har 1024 x 768 (XGA). Fem av projektorene kan dessuten kommunisere med PC-en trådløst. Alle har HDMI-innganger, og er utstyrt med USB-port. Ved hjelp av den kan du vise PDF, AVI (Motion-JPEG), og JPG-bilder fra minneplugger. Program for å konvertere PowerPoint-presentasjonene til JPG følger med.

OPPDATERT: Fra Casio Norge får vi oppgitt at prisen på den rimeligste XGA-projektoren i den nye serien vil koste rundt 9000 kroner. Den rimeligste WXGA-projektoren vil koste rundt 11.500 kroner. Kommer i butikkene i slutten av januar.

Flere saker fra CES 2010 får du her