Svein Ove Søreide i RiksTV  Foto: RiksTV
Svein Ove Søreide i RiksTV Foto: RiksTVVis mer

Denne boksen trenger du ikke

Det finnes 149 andre måter å få inn RiksTV på.

Det er vel ikke lenger sant at alle veier fører til Rom. Men nå finnes det hele 150 måter å få inn RiksTV på, skriver digitalTVleverandøren i en pressemelding.

90 prosent, det vil si 135 av disse måtene, er ulike flatTVer som har innebygget mottaker for RiksTV.

Dårlige signaler? Sjekk om det er din feil

Innebygget

- Vi er eneste tv-distributør som tilbyr digital-tv rett i flatskjermen. Giganter som Sony, Samsung og Philips er blant produsentene som har fått godkjent en rekke flatskjermer med innebygd mottaker for RiksTV, sier kommunikasjonsdirektør Svein Ove Søreide i RiksTV.


RiksTV regner med at alle de store flatskjermprodusentene i det norske markedet vil ha innebygget RiksTVmottaker i løpet av cirka et halvt år.

Omtrent halvparten av alle nordmenn har skaffet seg flatTV. Så godt som hele Norge (98 prosent av husstandene) har tilgang til RiksTV etter at det digitale bakkenettet åpnet i de seks siste fylkene i landet i november. Men RiksTV har nå 308 000 kunder på landsbasis.

"Vanlig"? Slik får du RiksTV med antenne

Det kan kanskje ha noe med det låste kanalvalget å gjøre. Dersom man er knyttet til det digitale nettet fra en en leverandør, som for eksempel RiksTV, kan man ikke samtidig bestille TV-kanaler fra de andre leverandørene. Dette kan det nå bli en slutt på.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Regjeringen har nå åpnet for at du fritt skal få velge leverandør av TV-programmer, uavhengig av hvem som eier selve kabelen inn til boligen din. Forslaget skal behandles i Stortinget til høsten.

Åpner for fritt kabelvalg

Mange basismottakere

Også utvalget av vanlige mottakere har vokst kraftig. Til nå har syv forskjellige produsenter fått godkjent basismottakere for det digitale bakkenettet. To av produsentene, Grundig og Sagem, har også PVR-mottakere med opptaksfunksjon.

- I motsetning til våre konkurrenter, har vi valgt en modell med et åpent marked for mottaksutstyr. Det betyr at så lenge minimumskravene er oppfylt, kan alle produsenter som ønsker det lage utstyr og få det godkjent for det norske bakkenettet. Det har gitt norske forbrukere stor valgfrihet. Det innebærer også stor konkurranse mellom produsentene, noe som gir lavere priser for forbrukerne, sier Søreide.

Test: RiksTV opptaksboks

Fire nye BBC-kanaler - men ikke til RiksTV