Den rosa nerdens hevn

Den elleville superdesigneren Karim Rashid selger sitt superkule design til en demokratisk pris: Billig!>>> BILDESPESIAL: Se de fantastiske møblene her.

Rosa, oransje, organisk og gal. Den egyptiskfødte designeren og kunstneren Karim Rashid har satt 2.400 bruks- og kunstgjendstander i produksjon. Forut for dette ligger flere titalls tusener skisser.

- Bak de 2.400 produktene jeg har laget, regner jeg med at det er 70.000 skisser. Hver gang noen ber meg om å gjøre et prosjekt får jeg ti ideer på en gang. Det handler ikke om å finne inspirasjon, men om hvordan absorbere den. Hver minutt jeg lever er jeg inspirert, sier Rashid til spansk Elle.

Internasjonal

Karim Rashid elsker rosa. Det gjør også kundene.

Foto: Elisabeth Dalseg Foto: Elisabeth Dalseg
Karim Rashid elsker rosa. Det gjør også kundene.

Foto: Elisabeth Dalseg Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer

Den rosa nerdens hevn

  1. Karims møbelpark


Karim Rashid er født i Kairo i 1960, oppvokst i Canada og bor i New York med sin kone, maleren Megan Lang, som han omtaler som en gudinne. Utdannelsen har han fra Carleton University. På hans portefølje står blant andre Alessi, Georg Jensen, Umbra, Prada og Issey Miake.

I tillegg har han laget restaurantinteriører i Hellas, USA og i Asia. Han har også vunnet flere prestisjetunger priser, er æresdoktor ved Ontario College of Art og Design. Rashim har også skrevet flere bøker, deriblant Design Your Self og Digipop.

- Å designe er som å lage en popsang, sier Karim.

De organisk utformede gjenstandene i plast, glass og sjokk- og dropsfarger minner kanskje om en lystig popsang som du umiddelbart internaliserer. Kanskje en popklassiker?

Nevnte vi at han også er en habil DJ? Han står gjerne for musikken selv når han lanserer nye produkter.

Design du har råd til

Design skal ifølge Rashid ikke ikke være vanskelig tilgjengelig, men demokratisk, mener han, og da er kanskje en poplåt mer ukomplisert å sette i produksjon enn en dyr opera? Karim Rashids objekter koster ikke en advokatlønn, men ligger mer i ung hipsterlønnklasse. En Rashid-kaffekjele koster 45 dollar, mens en skulpturvase koster 120 dollar.

Også i Oslo kan man kjøpe Karim Rashids esentriske objekter. En Butterfly-stol koster 1.853 kroner per stykk hos Euklides. Karims fargesprakende glass og porselen fås kjøpt blant annet på Traktøren og Rafens. Vil du at vovsen din skal spise stilfullt kan du kjøpe Karim-matskål hos Petshopgirls.no. Les mer om dyrestjæsj her.

Kvinnene ...

Da Rashid gikk på videregående troppet han opp på fest i rosa satengdress og matchende neglelakk, og man kan knappest kalle den ytre fremtoningen diskret der han flanerer med peroksidgult hår og tung brilleinnefatning. Han elsker kvinner og feminitet, ja, det var endog hos kvinnene han fant alt vakkert:

- Jeg oppdaget skjønnhet ved min mors bryst, sier Karim.

Og det vakreste designobjektet som er laget noen gang er uten tvil:

- Da Gud skapte kvinnen.

Er det rart kvinner elsker Karim? Da Karim gikk på skolen var det imidlertid ingen som ville date ham. Nå, derimot, har den rosa arabiske prinsen, virkelig draget på kvinner - fordi de fleste vil jo ha, om ikke annet, en liten flik av ham i stuen, som for eksempel et rosa sjakkbrett.

>>> BILDESPESIAL: Se de fantastiske møblene her.

Ekstern lenke:
Karim Rashid
Karim Rashid

AKTUELT