Den nye posematen du kommer til å elske

Stekeposene som også gir maten stekeskorpe.

<b>HELT ENKELT:</b> Ser du dette merket, lager steken seg selv. Det eneste du trenger å gjøre er å følge med på steketermometeret.  Foto: ELISABETH DALSEG
HELT ENKELT: Ser du dette merket, lager steken seg selv. Det eneste du trenger å gjøre er å følge med på steketermometeret. Foto: ELISABETH DALSEG Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Helsteking av store kjøttstykker kan gå mange veier, litt etter hvor godt du kjenner retten - eller ovnen du lager den i.

I beste fall får du en perfekt, saftig stek med fin stekeskorpe, i verste fall er kjøttstykket svidd utenpå og fortsatt blodrødt inni.

Dersom middagene du serverer havner i den første kategorien, trenger du ikke lese videre. Er du blant dem som sliter litt med å knekke helstekingskoden, bør du følge med.

En velkjent løsning for å få saftig kjøtt er å bruke en stekepose, men da mister du den fine stekeskorpen. Du kan selvsagt åpne posen underveis eller ta kjøttet ut, men det blir fort litt styrete og sølete. Og når skal du egentlig åpne stekeposen for at du skal rekke å få skorpe, uten at kjøttet blir tørt?

Gildes nye kjøttstykker i spesialstekeposer skal gi deg saftig kjøtt med stekeskorpe. Vi har testet.

Dagligvarenytt: Knorrs nye posesupper inneholder perler, ikke pulver.

Smart nyhet:

Posen åpner seg ganske mye mot slutten av steketiden, slik at du får en fin stekeskorpe.  Foto: ELISABETH DALSEG
Posen åpner seg ganske mye mot slutten av steketiden, slik at du får en fin stekeskorpe. Foto: ELISABETH DALSEG Vis mer


Det smarte med stekeposene fra Gilde, er at de åpner seg selv etter 20-30 minutter. Ved første øyekast kan stekeposene se ut som helt vanlige vakuumposer, som ikke egner seg for å sette direkte inn i stekeovnen, men alle som kan puttes rett i ovnen er tydelig merket.

Dette merket må du forøvrig ta av, så det ikke blir svidd. Det er ikke krise om du glemmer det, men vi anbefaler å fjerne det. Dessuten står fremgangsmåten på innsiden av merket, så når du først er i gang med å løfte på det, kan du like godt fjerne alt.


De smarte stekeposene har vært på markedet en stund allerede for kalkunfileter fra Prior, og nå lanserer også Nortura-bror Gilde svinekjøtt i ulike varianter i de samme stekeposene.

Både kjøtt- og fuglestykkene kommer både i naturell og ferdigmarinerte varianter. Vi har prøvd både naturell og ferdigmarinerte stykker, av både svin og kalkun, og kan trygt anbefale begge. Merk at den krydrete kalkunen er i overkant salt, så om du er var på saltsmak, vil vi anbefale naturellvarianten.

Helt ferdig mat? Vi har testet de nye ferdigmiddagene

Idiotsikker middag, nesten uten oppvask

Kraften kan brukes som den er, eller brukes i en saus, men det trenger du strengt tatt ikke: Dette kjøttet er supermørt.  Foto: ELISABETH DALSEG
Kraften kan brukes som den er, eller brukes i en saus, men det trenger du strengt tatt ikke: Dette kjøttet er supermørt. Foto: ELISABETH DALSEG Vis mer


Fremgangsmåten er så enkel at alle kan klare det. Du skal varme opp ovnen, så setter du inn posen på et brett eller rist. Når posen åpner seg etter ca 20 minutter setter du inn et steketermometer. Ta ut når kjøttet har nådd oppgitt eller ønsket kjernetemperatur.

Du kan også ta ut kjøttet når det er et par grader igjen til det når ønsket kjernetemperatur. Pakker du inn kjøttet godt i aluminiumsfolie når det hvilker på benken, vil det stige et par grader til. La steketermometeret stå i, slik at du er sikker på at kjøttet blir varmt nok.

Og det er egentlig det hele. Etter 40-50 minutter er maten klar (litt avhengig av ovn og størrelsen på kjøttstykket). Det vil bli liggende litt kraft igjen i posen, denne kan du gjerne bruke i en saus, men det er strengt tatt ikke nødvendig, om du serverer med én gang. Vi har ihvertfall ikke klart å få dette kjøttet til å bli noe annet enn supersaftig.

Og som en bonus, er oppvasken etterpå minimal, noe som er en prefekt for alle som er på påskefjellet eller hytter med begrenset tilgang på vann.