Deler ut penger for kartonger

Disse kartongene kan brukes i kartonglotteriet.

VINN 100.000 KRONER: Alle typer «væskekartong» som kan ha flytende innhold uten å lekke, kan være din billett til å vinne 10.000 eller 100.000 kroner i Returkartonglotteriet. Foto: Kristin Sørdal
VINN 100.000 KRONER: Alle typer «væskekartong» som kan ha flytende innhold uten å lekke, kan være din billett til å vinne 10.000 eller 100.000 kroner i Returkartonglotteriet. Foto: Kristin Sørdal Vis mer

Du har kanskje hørt om Returkartonglotteriet, eller sett at skoler og barnehager stapper melkekartonger sammen og skriver navn og nummer på kartongene før de kaster dem i søpla?

Årlig deles det ut premier for til sammen 1,6 millioner kroner i Returkartonglotteriet. Dette er fordelt på 120 premier à kr 10.000 og 4 premier à kr 100.000.

Men det er ikke bare melkekartonger og juicekartonger som kan bli vinnerloddet i denne trekningen: Også andre typer kartonger kan delta.

Slik gjør du

For å delta i lotteriet, skriver du ganske enkelt bare navn og telefonnummer på kartongen før du hiver den i søpla.

Kartongene leveres i den vanlige kommunale returordningen, som oftest sammen med annen papp og papir.

Deltakerne er med i trekningen av 10.000-kroners premien dersom de kaster en og en kartong med navn på, mens det må en hel «kubbe» til for å være med i trekningen av 100.000-kronerspremien.

Man kan delta med mange typer kartonger, ikke bare melkekartonger. Man kan for eksempel skylle og skrive navn på juicekartonger, sjokoladepudding, små fløtebokser, emballasje for linser og bønner - eller andre kartonger brukt til væskefylt mat:

- Vi har prøvd å fokusere på at alle typer drikkekartonger kan være med i lotteriet. Det må være det som heter «væskekartong» som kan ha flytende innhold uten å lekke, sier fagansvarlig for kommuner i Grønt Punkt Norge, Gunnar Moen, til Dinside.

Fortsatt mulig å vinne 800.000 kroner i år

Moen forteller at det trekkes vinnere fire ganger i året.

Hvert kvartal er det en vinner av 100.000 og 30 som vinner 10.000 kroner.

- For å vinne 100.000 må man lage en kubbe med minimum seks kartonger i den sjuende. Enkeltkartonger kan også leveres, men kan man kun vinne 10.000 kroner, forteller Moen.

For skolemelk-kartonger gjelder fire kartonger oppi den femte. Kubbene er også med i trekningene om 10.000 kroner. Korker og lokk kan henge utenfor.

- Hittil i år har vi hatt to trekninger med gevinster på til sammen 800.000 kroner, forteller han videre.

Moen sier til Dinside at de ikke vet hvor mange som deltar i lotteriet, men de tror at deltakelsen økte da man også kunne levere enkeltkartonger fra 2017.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!