De virkelige 1-kronershusene

Vi fortsetter å lete etter prospektene som ligger ute med prisantydning på en krone, som faktisk koster en krone. Denne gangen hadde vi fiskelykke!

De virkelige 1-kronershusene

  1. Hyttene fra 1 - 10.000 kroner i bilder


Fakta faen!

Det er helt sant! Denne gangen var det ikke tull og billig markedsføring: Vi har funnet prospekter på Finn til utropspris én krone. Forsvarsbygg selger 20 gamle hytter i Rena-området på billigsalg - med prisantydninger fra 1 til 61.000 kroner.

En liten brakke kan bli fin hytte med et par strøk maling, og en liten håndverkerdugnad.
En liten brakke kan bli fin hytte med et par strøk maling, og en liten håndverkerdugnad. Vis mer


Kronebolig er det altså ikke, men kronehytte er vel ikke så ille det heller? Det er imidlertid kanskje å dra det litt langt å kalle dem for hytter - de aller minste er mer for brakker å regne. Og dels falleferdige sådanne.

Her er hyttene fra 1 - 10.000 kroner

Ikke bare billig

Men-ene stopper imidlertid ikke her. Hyttene selges for riving/flytting, og dette må du stå for selv. Du må i tillegg ha en tomt å sette dem opp på - eventuelt skaffe til veie de byggetillatelser det krever.

Torbjørn Henriksen i Skifte eiendom, en del av Forsvarsbygg, forteller at det er kjørevei helt fram til alle hyttene, som - for dem som er interessert i militær kuriosa - står inne på et skytefelt der ingen sivile har satt fot de siste tre årene.

En liten utedo med hjerte i døren følger med på kjøpet!
En liten utedo med hjerte i døren følger med på kjøpet! Vis mer


- Bygningene står inne på et øvningsområde, og skal ikke brukes mer. Det er vår jobb å avhende dem på en fornuftig måte, og vi har valgt å legge dem ut billig, sier Henriksen til DinSide. - Men det blir jo en budrunde, legger han til.

Henriksen ser ikke bort ifra at prisen kan gå langt over prisantydning, interessen for hyttene har vært enorm. - I løpet av den første uken det lå ute på Finn, fikk jeg rundt 150 forespørsler om prospekt.

Det er altså sannsynlig at det blir stinn brakke på visning, 2. og 3. august.

Luretriks, og billig markedsføring


DinSide Bolig har tidligere skrevet om "enkronersboligene" som ligger ute en masse på de ulike rubrikksidene. Både Finn og Tinde har lange lister med svært fine, eksklusive, ja til og med nye boliger, til prisantydning: 1 krone.

En trenger ikke akkurat å kunne kvantefysiske formler for å regne seg frem til at det er noe muffens her. Hva Finn og Tinde sier om lokkeprisene på sine nettsteder, kan du lese mer om ved å trykke på lenkene over til høyre.