De nye svenske hus

I vår serie om nye hus på markedet, har vi nå kommet til Sverige. Hva er svenske husprodusenters bud på et moderne hus i 2005?

Publisert
Sist oppdatert

De nye svenske hus

  1. Se bildene: Svenske hus


For et par måneder siden spurte vi leserne våre hvilke norske og danske hus de likte best. Svarene vi fikk, kan du se her:Nye svenske hus

Nå har turen kommet til våre nærmeste naboer. Vi har nemlig spurt en rekke av de største svenske husprodusentene om hvilke nye hus de nylig har designet. Her får du svarene:

KLIKK HER FOR Å SE BILDESPESIALEN MED DE NYE SVENSKE FERDIGHUSENE.

Stem på din favoritt!

Hvilke(t) hus er finest & kulest? (Avsluttet)
GöteneHus: Götene1(16%) 81
GöteneHus: Moderna1(10%) 51
VästkustVillan: Tygsjø(10%) 51
Borohus: Boro1(7%) 36
VästkustVillan: Helsingborghus i mur(7%) 35
Borohus: Boro2(7%) 34
GöteneHus: Moderna4(7%) 33
Finndomo: Björken(6%) 31
Finndomo: Allegro(6%) 28
VästkustVillan: Halborg(6%) 28
VästkustVillan: Kombinert tre/mur(5%) 26
GöteneHus: Moderna2(5%) 26
EkeforsHus: VillaFunkis(4%) 20
VästkustVillan: Sandal(4%) 19
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.

Bildene i bildespesialen er altså i hovedsak de nyeste husene som produsentene har lansert. Men det finnes også enkelte eksempler på mer tradisjonelle, men ifølge produsentene, veldig populære hus.


Stem på din favoritt

I avstemningsobjektet til høyre, kan du stemme på din - eller dine - favoritter. Sjekk bildespesialen, og finn ut hvilke av husene du synes er finest og/eller kulest.

I avstemningsobjektet er først produsenten nevnt, heretter navnet på huset.

Den røde tråden

- Det vi har aller best respons på for tiden, er der vi kombinerer pusset murhus med tre. Det er noe av det nyeste vi har gjort. Men vi ser også at det blir mer og mer populært med rene murhus i Sverige, i kontrast til rene trehus. Det er akkurat det motsatte av hvordan det er i Danmark - hvor trehusene er blitt mer og mer populære på bekostning av murhusene, sier Jesper Appelrod i VästkustVillan.

Hos Götenehus har man følgende å si om de nye trendene.

- Man kan sammenfatte designet i begrepet nyfunksjonalisme. Det er der man har et sammenspill mellom funksjon, form og teknikk, forklarer arkitekt hos Götenehus, Johan Danielsson.

- Helt konkret kan man si at husene preges av en volum-opplevelse. Det vil si åpne planløsninger, å få små hus til å oppleves som store, tak som bare går én vei, store vinduspartier mot solen eller et landemerke utenfor huset. På den måten skaper man en forankring til nettopp det stedet der huset ligger, sier Danielsson.

TRYKK HER FOR Å SE DE NYE SVENSKE FERDIGHUSENE.

Hva mener du om nyhetene på ferdighus-fronten? Er de pene, stygge, kule, rare, morsomme - eller noe helt sjette? Og hvilket land har de fineste husene - Norge, Sverige eller Danmark? Si din mening i diskusjonsgruppen nedenfor.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer