Foto: Facebook-annonsen
Foto: Facebook-annonsenVis mer

De lover deg 3.500 HD-kanaler

Men det tilbudet bør du holde deg langt unna.

Den siste måneden har flere DinSide-lesere tipset om en Facebook-annonse som lover deg utallige TV-kanaler til litt over 300 kroner. Og jada, det er lett å la seg friste, for nettsiden du kommer til når du trykker på annonsen ser ganske så profesjonell ut.

Men dessverre folkens. Dette er det bare å styre unna.

Dette lover de

Når du trykker på Facebook-annonsen (som du ser avbildet til høyre), åpnes en nettside med adressen «www.tv-worldwide-online.com/no2.html», og det er ikke lite de lover:

  • Se over 3500 HD-kanaler direkte på din PC eller Mac.

  • Intet abonnement, ingen månedsavgift

  • Automatisk oppdatering av kanaler

  • Prisen er cirka 310 norske kroner, noe som skal være et engangsbeløp

  • Alt du trenger er å laste et lite dataprogram, som så streamer TV-signalene direkte til datamaskinen din

Nederst på selskapets hovedside er det også en stor oversikt over hvilke land kanalene skal komme fra, det loves f.eks. 30 kanaler fra Albania, 548 fra Storbritannia, 702 fra USA og hele 109 kanaler fra Norge.

Vent nå litt? 109 norske kanaler? Ja, det er faktisk det tallet de oppgir, og her bør det nok ringe en bjelle. Selv har jeg f.eks. både film og sportspakke fra Canal Digital, med andre ord en stor kanalpakke i Norsk målestokk. Men selv de tilbyr altså ikke mer enn 70/80 kanaler, og jeg betaler altså en ganske anseelig sum per måned...

Artikkelen fortsetter under annonsen

Som nevnt har mange av våre lesere spurt oss om denne tjenesten. En av de som bet på var Annsten Haug fra Mo i Rana. Her er hans historie:

- Dette er ren og skjær svindel!

- Dette er en kjempebløff, og bare tøys og tull. Jeg advarer alle mot å prøve denne tjenesten, sier Haug til DinSide.

- Når jeg kom inn på denne nettsiden syntes jeg jo at det hørtes litt for bra ut til å være sant, men selve nettsiden så ganske proff ut, sier Haug. Jeg hadde imidlertid bestemt meg for å la være, men når jeg prøvde å navigere meg bort fra nettsiden kom det plutselig opp en boks som inneholdt en chat-funksjon. I denne chat-boksen fikk jeg tilbud om å kjøpe tjenesten for ca 185, kontra 310 kroner, og da klarte jeg rett og slett ikke å la være .(-->PS: Se bildespesialen for eksempler)

- Jeg lot meg altså rive med, og slo til. Det angrer jeg på idag, sier Haug.


Hva er det som ikke fungerer?

- Vel. Kort fortalt er hele tjenesten meningsløs. Den lover som sagt 109 norske TV-kanaler, og selv om jeg skjønte at det var for mange, så hadde jeg jo håpet å få se noen.

I mitt program er det imidlertid kun 5 norske kanaler som listes ut, og ingen av dem virker. Den eneste kjente kanalen er TV3, som lokker med et bilde av regjeringskonferansen. Problemet er at når du trykker på den så ser du bare fargeprikker og snø. Dette er rett og slett helt meningsløst.

Er det i det hele tatt noen kanaler du får sett på?

- Jeg abonnerte jo på denne tjenesten i håp om å få inn noen filmkanaler i HD, men det har jeg enda ikke klart, sier Haug. Jeg får riktignok tilgang til noen få møkkakanaler, men problemet er at skjermbildet er på størrelse med Nokia-laderen min. Jeg kan riktignok forstørre bildet, men siden kvaliteten er så elendig er jo hele poenget borte.

- Det skal også være en automatisk kanaloppdatering her, men heller ikke det får jeg til å virke, fortsetter Haug. I praksis vil det si at det er helt umulig å finne fram til kanaler du ønsker å se på, helt meningløst altså.

Men hva med betalingen?

- Ja, dette er viktig, for her følte jeg meg faktisk så usikker at jeg nå har sperret kredittkortet mitt, sier Haug. På nettsiden står det som sagt at du kun skal belastes med et engangsbeløp (310 eller 185 kroner), og dette stemmer også med e-post kvitteringen jeg har mottatt. Problemet er at jeg i ettertid også har fått en annen e-post fra selskapet, der det står at min betaling var en delbetaling. Dette gjorde meg rett og slett så utrygg, at jeg nå har sperret det kortet jeg opprinnelig betalte med.

- Nei, dette selskapet bør folk advares mot. Tjenesten har ingen verdi overhodet, og jeg håper at så mange som mulig får med seg denne historien slik at de ikke gjør den samme tabben som meg, avslutter en oppgitt, men kamplysten Haug til DinSide.

Vår kommentar

Når noe virker for godt til å være sant, så er det antagelig svindel, og du bør holde deg langt unna. Svindlere og lurendreiere blir stadig proffere, og det å stole på førsteinntrykket du får via en nettjeneste kan fort vise seg å være en tabbe.

Et raskt Google-søk på selskapet er nemlig ganske så avslørende: