Electrolux UltraOne Z8820 støvsuger Foto: Produsenten
Electrolux UltraOne Z8820 støvsuger Foto: ProdusentenVis mer

De beste støvsugerne

Hvilken bør du velge?

Electrolux støvsuger med pose (Ultraone z8820P) Foto: Produsenten
Electrolux støvsuger med pose (Ultraone z8820P) Foto: Produsenten Vis mer


Støvsugeren har nok de aller fleste et elsk-hat forhold til. Det er nemlig det beste våpenet mot støv og uønskede hybelkaniner, samtidig som det er ganske kjedelig å gjøre det.

Men visste du at dersom du støvsuger til klassisk musikk, kan jobben kanskje bli litt hyggeligere og mer effektiv? Det mener i hvert fall støvsugerprodusenten Electrolux. Og blir det uansett for kjedelig, bør du kanskje vurdere den automatiske støvsugeren fra Samsung som DinSide testet i sommer.

Dette bør du tenke på når du skal kjøpe støvsuger

To varianter vant «Best i Test»

Uansett hva slags musikk du foretrekker, så spiller valget av støvsuger en avgjørende rolle. Det er jo tross alt den som skal gjøre selve drittjobben, pluss at du kommer til å tilbringe en del tid sammen med den, og da er det jo selvsagt greit at den fungerer.

Nå har det danske forbrukerrådet testet ut støvsugere og presentert sine favoritter på nettsiden, Tænk.

Her ble to støvsugere kåret til «Best i Test». Tænk skriver at de også kan anbefale alle støvsugermodellene som har scoret minimum 65 prosent i samlet bedømmelse.

Se minitest: Her er de beste billigstøvsugerne

Tænks begrunnelse

Best likt er de to modellvariantene Electrolux UltraOne, som begge suger til seg den gjeve tittelen. Tænk skriver at de er uhyre effektive, både på støvsuging av hardt gulv, dyrehår fra teppe og lo.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Selv om posen er nesten full, setter det likevel ikke en stopper for sugeevnen til støvsugerne. De skal også være ganske stillegående, noe som er et pluss for mange.

Men det er ikke bare velstand. Ulempen er nemlig at begge variantene er 8,8 kilo tunge beist, som gjør dette til en av testens største og tyngste støvsugere. Du vil antakelig få store muskler dersom du støvsuger mye.

Den bruker også en del strøm - 2200 watt.

Ikke opptatt av pris? De beste, men dyreste støvsugerne

Tænks begrunnelse

Tænk skriver at modellen er testet i to versjoner, som er helt identiske bortsett fra ekstra munnstykke og farger.

Electrolux UltraOne Z8820 støvsuger (med børste, fugemunnstykke og møbelmunnstykke i ett og samme tilbehør) koster 2.895 kroner på flust.no, mens Electrolux UltraOne Z 8820P koster 2.800 kroner hos Ellos.

Vær obs på at prisene er hentet fra aktører på det norske markedet i skrivende stund, og at den kan variere noe.

Klikk deg inn på Tænks hjemmeside for å se det danske forbrukerrådets støvsugertest, og hvordan det gikk med de andre modellene. Denne tjenesten må du betale for å få full tilgang til.

Tidligere favoritter

For to år siden testet Smartson støvsugere i oppdrag for DinSide. Her kan du se hva som var best og billigst.

Den gang ble også Electrolux Ultrasilencer kåret til den mest stillegående støvsugeren, mens Miele S5481 fikk tittelen best i test.

Plages du av dårlig lukt i heimen? Bosch lanserte i fjor en støvsuger som sies å suge bort uønsket lukt.