De beste boligquizene

TEST DEG SELV: Snakker du meglerspråket? Har du en A, B eller C-bolig? Klarer du å tyde det som står i boligannonsene? Vi har gravd i arkivet, og funnet frem de mest populære boligquizene.

Meglerspråk

Illustrasjon: Per Ervland Foto: Per Ervland
Illustrasjon: Per Ervland Foto: Per Ervland Vis mer


Fjordutsikt eller fjordgløtt? Andelsleilighet eller selveierleilighet. Serielån eller annuitetslån?

Det er ikke alt som er like innlysende når det kommer til boligspråket. Noen ganger virker det som om eiendomsmeglerne snakker gresk. Men det gjør de altså ikke. Skal man ut og kjøpe bolig, eller rett og slett bare følge med i markedet, er det visse begreper man må ha et fast grep om.

Her er tre tester som lar deg bryne deg på eiendomsmeglerspråket - både uttrykkene du burde kunne - og eufemismene du kan lære deg å se rett igjennom:

Har du gjort et godt kjøp?

Du har forstått, avslørt og dekodet meglerspråket. Drømmeboligen er din - men har du egentlig gjort et godt kjøp? Ta de to neste testene og finn ut om du har gjort en god investering - og om du har det bra i din nåværende bolig, eller om tiden har kommet til å flytte på seg igjen.

Interiør og design

Designsofa - eller kopi? - Og hvem har laget den?
Designsofa - eller kopi? - Og hvem har laget den? Vis mer


Det er interiør og møbeldesign i alle kanaler og nå begynner vi vel å bli litt lei av Syveren... Eller? Vet du egentlig hvordan den ser ut? Kan du skille den fra kopien på Living? Og hva het han nå igjen, han som laget Barcelona-stolen?

Artikkelen fortsetter under annonsen

Her er tre design-quizzer, der du kan teste om du har lært noe, om design og designere i inn - og utland.

  • Fake eller fakta?
  • Nasjonalromantisk designquiz
  • Kjenner du din Jensen fra din Jacobsen?