Dårlig nytt for deg med Android-TV fra Philips

Spilltjenesten Onlive legges ned, og det betyr kroken på døra for spill du allerede har kjøpt.

<B>RIP ONLIVE:</B> Med et stort antall gode spilltitler hadde Onlive et stort potensiale, men slik gikk det altså ikke. Foto: ØYVIND PAULSEN
RIP ONLIVE: Med et stort antall gode spilltitler hadde Onlive et stort potensiale, men slik gikk det altså ikke. Foto: ØYVIND PAULSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da Philips i fjor rullet ut sine første TV-modeller med Android som operativsystem, var spillsatsningen Onlive ett av trekkplasterne.

Men allerede nå, rett før årets oppdaterte Android-modeller begynner å komme, er moroa over.

Gaming-on-demand

Onlive-tjenesten skulle kort fortalt gi kundene tilgang til hundrevis av spill rett i TV-en, altså helt uten å måtte kjøpe en separat spillkonsoll, og vårt førsteinntrykk av tjenesten var da også svært lovende da vi prøvde den.

LES OGSÅ: Vi har testet Android-TVen!

MOTO GRAND PRIX: Med en spillkontroller koblet til TV-ens USB-inngang var det en fornøyelse å kjøre MC rett på TV-en. Foto: ØYVIND PAULSEN
MOTO GRAND PRIX: Med en spillkontroller koblet til TV-ens USB-inngang var det en fornøyelse å kjøre MC rett på TV-en. Foto: ØYVIND PAULSEN Vis mer


At tjenesten nå forsvinner er nok derfor en større nedtur for Philips enn de liker å innrømme. For selv om vi har gitt dem skryt for god bildekvalitet i årevis, har dessverre smart-TV-løsningene vært et godt stykke bak de beste konkurrentene.

Det blir heller ikke bedre av at det i denne runden er en av erkekonkurrentene som gir tjenesten nådestøtet.

Sony gjør kort prosess

Det er nemlig Sony som har kjøpt Onlive-tjenesten, og nå legger ned hele selskapet.

Slukkedatoen er 30. april 2015, og det betyr ganske enkelt at ingen av spillene eller tjenestene som kunder har kjøpt via Onlive vil være tilgjengelig etter denne datoen.

KROKEN PÅ DØRA: Bekreftelsen på at moroa er over... Foto: Skjermdump
KROKEN PÅ DØRA: Bekreftelsen på at moroa er over... Foto: Skjermdump Vis mer


Siden det fra før av er kjent at Sony vil tilby en liknende smart-TV-vennlig løsning under navnet Playstation Now, burde det ikke komme som en overraskelse at de kvitter seg med en konkurrent.

Men hva som skjer framover er likevel usikkert.

Foreløpig vet vi riktignok at nye TV-modeller fra Sony og Samsung skal få tilgang til Playstation Now, men ikke gled deg for tidlig: Det er nemlig ikke bekreftet om denne tjenesten vil bli tilgjengelig her i Norden, og hvorvidt Android-TV-modellene til Philips vil kunne bruke Playstation Now er også et ubesvart spørsmål.