BRANNFARLIG DAB-RADIO: Dette er alt som er igjen av en Pinell-radio. Fortsatt finnes 5.000 av disse radioene i norske hjem. Foto: Oslo Brann- og redningsetat
BRANNFARLIG DAB-RADIO: Dette er alt som er igjen av en Pinell-radio. Fortsatt finnes 5.000 av disse radioene i norske hjem. Foto: Oslo Brann- og redningsetatVis mer

DAB-radioen Pinell Go er brannfarlig

DAB-radio har forårsaket over 100 branner i Norge. Fortsatt finnes 5.000 av dem i norske hjem

Batteriet tar plutselig fyr.

Bare i år har det vært i gjennomsnitt to branner i måneden, og i noen tilfeller har det medført store materielle skader.

– Det har ikke vært noen personskader. Ennå. Nå nærmer det seg jul og mange reiser bort. Et av de største skrekkscenarioene for oss er at noen reiser fra en radio som ikke har fått nytt batteri og at det vil føre til tap av liv, sier daglig leder Ole Morten Skymoen i Pinell.

Alle radioer av typen Pinell Go og Pinell Go+ som ikke har klistremerke der det står Battery 2016 er meget brannfarlige.

Til sammen er det solgt 50.000 av radioen, og leverandøren har greid å spore opp og fått levert inn igjen 45.000 stykker, men fortsatt mangler de siste 5.000.

De som har en slik radio kan ta kontakt via www.pinell.no. Man kan også ringe Pinells brukerstøtte på 22 74 88 40.

Flere branner

Det var høsten 2015 at selskapet TT Micro startet tilbakekallingen av 50.000 DAB-radioene Pinell Go og Pinell Go+. Årsaken var at radioene viste seg å være brannfarlige, noe blant andre 85 år gamle Lilian Løkås i Valnesfjord i Nordland fikk oppleve.

I desember samme år var omtrent 33.000 brannfarlige Pinell-radioer levert inn, som betyr at det i løpet av det seneste tre årene er blitt innlevert rundt 12.000 modeller.

Da Dinside snakket med TT Micro-gründer Tom Vedvik i fjor sa han at de ikke skulle gi seg før alle modellene hadde blitt levert inn. Vedvik uttalte også at problemet har vært tøft både for ham og selskapet.

– Vi har nok brukt mellom 10 og 15 millioner på dette. I tillegg kommer skaden det har gjort på Pinell-merkevaren. Men det viktigste er jo at brannfarlige radioer ikke står i husene til folk, sa Vedvik den gang.

Deler av artikkelen har vært publisert på Dinside tidligere.