Rent ved et pennestrøk? Vi har prøvd Diamond Dazzle Stick.  Foto: Per Ervland
Rent ved et pennestrøk? Vi har prøvd Diamond Dazzle Stick. Foto: Per ErvlandVis mer

Conoisseurs Diamond Dazzle Stick

Kan man pensle diamantene rene til julebordet? Vi har prøvd tryllepenselen.

Det er vakkert med skinnende blanke diamanter som blir til den reneste diskokulen av en skarve solstråle. Men når daglig drift, bystøv, fett, håndkrem og hverdagen fester seg i og rundt diamantene er det ikke like lekkert.

Så hvordan få diamantene rene? Du kan selvsagt levere dem til rens og sjekk med jevne mellomrom (det anbefales blant annet for å sjekke at alle klørne som holder diamanten(e) på plass er intakt), men dette kan bli kostbart å få utført flere ganger i året. Så hva gjør du?

Vi har tidligere testet smykkerenser med ultralyd, uten å la oss imponere stort, så løsningen blir stort sett å legge smykkene i lunkent såpevann og pusse dem lett med en gammel tannbørste. Dette har blitt rutine hver gang vi kaster tannbørsten - akkurat som vi vasker sluket i dusjen når vi kaster oppvaskbørsten.

Nå lover en pensel å gjøre denne jobben enda enklere og bedre - og vi har prøvd.

Dette sier produsenten

Diamond Dazzle Stick er en rensepenn for diamanter som er så hendig av størrelse, at den passer i de fleste sminkepunger for hjemmebruk eller reise. Gir dine diamanter en oppfriskende og flott glans raskt, sikkert og uten for mye jobb. Væsken er tilsatt polymer som fyller små riper i klørne og samtidig gjør stenen glinsende og mer motstandsdyktig mot smuss.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Derfor bør du ønske deg gull og diamanter

I bruk

Penselen kommer fint til på standard solitaire-infatninger.  Foto: Per Ervland
Penselen kommer fint til på standard solitaire-infatninger. Foto: Per Ervland Vis mer


Pennen er intuitiv i bruk. Legger vi til grunn at de fleste som bærer diamanter til daglig også har håndtert lipgloss- eller foundationpenner går det automatisk.

Det er trykk- eller skruprinsippet som gjelder for å få væske ut i penselen - her er det skru. Du tar av lokket, og vrir på pennen til du ser en lys blålig gelé komme ut i penselen. Så er det bare å sette i gang.

Penselen er lang og kommer fint til rundt og bak diamantene. Det legger seg som en liten hinne over ringen - og når vi er ferdige skyller vi av og tørker av med en myk klut. Og voilà: matte diamanter blir som nye.

Vi sliter imidlertid litt med å komme til på innsiden av gammeldagse infatninger - men på standard solitaire- og allianseringer med klassiske innfatninger er ikke dette noe stort problem.

Rent ved et pennestrøk? Vi har prøvd Diamond Dazzle Stick. Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland

Se bilder fra testen:Finn flere smarte rense- og rengjøringstips på DinSide Bolig

Noe for deg?

Virker det? Ja. Bedre enn å skrubbe lett med Zalo og en myk tannbørste? Ikke som vi kan se med det blotte øye. Men det griser atskillig mindre. Og penselen synes å gjøre en svak forskjell på hvordan gullet skinner. Dessuten er den lett å ha tilgjengelig, i en veske eller sminkepung.

Prisen på 99 kroner er ikke avskrekkende, så bruker du mye diamanter i det daglige, kan det forsvares. Eller har du noen andre tips for å holde diamantene skinnende rene?

Del dine smykke- og diamantrensetips i debatten