<b>Endelig:</b> Nå er den nye Clas Ohlson-katalogen her.  Foto: Brynjulf Blix
Endelig: Nå er den nye Clas Ohlson-katalogen her. Foto: Brynjulf BlixVis mer

Clas Ohlson katalog vår/sommer 2011

Nå har katalogene kommet, vi sjekker hva som er nytt, først hos Clas Ohlson.

Til tross for internett med sine ultraraske søkemotorer og effektive sammenligningsverktøy - kataloger med fargerikt trykk på papir holder koken. Det er jo verdt å minne om at i stedet for ordet "nettleser" bruker de engelsktalende "browser". Og "to browse" er det samme som å bla på norsk, og er det noe som er laget for å bla i så er det kataloger ...

Nå får du også handymannkatalogene på iPhone/iPad. Det er praktisk og enkelt, men har et par haker.

Vår og sommer 2011

Disse årstidene bringer med seg andre aktiviteter enn vinteren og høsten, derfor er katalogene et sikkert vårtegn. Da kommer vi alle ut av våre hi, syklister, hageinteresserte, oppussere osv. Og katalogene følger opp med sesongvarer i tillegg til kjerneutvalget.

Men det er ikke nok med sesongvarer, hos Clas Ohlson har de tatt enda et grep for å få folk til å handle.

 Foto: Clas Ohlson
Foto: Clas Ohlson Vis mer


I år har Clas Ohlson innført en ny kategori varer, som de kaller "economy clas". Det er alle mulige typer varer, det som er felles er at de alltid selges til spesielt lave priser. Noe annet som er felles er at det er snakk om vanlige forbruksvarer, ikke spesielle rariteter. De har imidlertid ikke blitt satt ytterligere ned i pris for katalogen, dette er bare en ny måte å merke dem på. Man kan muligens kalle kategorien for et konstant lokketilbud?

Artikkelen fortsetter under annonsen

Utvalget er stort, og symbolet er spredt rundt om kring i katalogen, men noen er også samlet på egne sider tidlig i katalogen:

 Foto: Clas Ohlson
Foto: Clas Ohlson Vis mer


Se hva vi synes om fjorårets vårslipp fra mekkesjappene

Generelle nyheter

Nyheter utvalgt med omsorg, skriver Clas Ohlson. Det høres edelt ut, men vi er fornøyd bare det fungerer godt og at prisen er gunstig. Vi har allerede fått prøve den nye LED-baserte arbeidslampen med 3 bein som kan vris i alle retninger, den fungerte utmerket og havner nok i kurven ved en anledning.

 Foto: Clas Ohlson
Foto: Clas Ohlson Vis mer


For oss som pusser opp og snekrer

 Foto: Clas Ohlson
Foto: Clas Ohlson Vis mer


Det var et par ting vi umiddelbart falt for, og ett av disse var det mobile sagstativet. Vi har vurdert å anskaffe et sagstativ, men har ikke funnet det rette. Vi har ikke selv sett denne nye varianten, men den skal sjekkes ut ved neste besøk.

Å kunne trille bort både sag og sagstativ i en håndvending høres ut som en svært god ide. Spesielt hvis det fungerer å ha kapp/gjærsagen stående fastmontert i stativet er det såre enkelt både å komme i gang og å rydde bort.

Skal du sette opp takplater, eller bære inn platene, eller kanskje du skal spikre? Nå finner du både bærehåndtak, teleskopstøtte til takplater og spikerpistoler for forskjellige oppgaver.

Clas Ohlson katalog vår/sommer 2011


Clas Ohlson skifter profil fra gubbdagis til familiebarnehage: Se bilder fra den nye butikken i Torggata her

Diverse

En annen nyttig produktgruppe er laserpass Nå har Clas Ohlson også kommet med egne modeller under Cocraft-navnet. Den ene har manuell nivellering, og den andre er automatisk.

Også Bosch har mange gode laserpass, Quigo heter en av de nyeste modellene.

 Foto: Clas Ohlson
Foto: Clas Ohlson Vis mer


Multimaskinen, som er en variant av multiverktøyet som Fein var enerådende med i årevis, kommer nå også i batteridrevet utgave fra Cotech. Prismessig er denne svært gunstig, sammenlignet både med den nettdrevne og med konkurrentene.

 Foto: Clas Ohlson
Foto: Clas Ohlson Vis mer


Vi fant også en ny variant av en omkobler mellom høyttalere og hodetelefon. Den nye varianten har et bedre utseende og har nå også fått USB-kontakt. Vi ser fram til å teste denne.

 Foto: Clas Ohlson
Foto: Clas Ohlson Vis mer


Katalogen kommer

Katalogen skal etter sigende komme i butikkene torsdag 24 mars. Den vil også bli mulig å laste ned på nett i tillegg til å kunne hentes i butikkene.