Cillit Bang er effektivt på de verste flekkene. Men du bør kanskje begrense bruken noe. Foto: Per Ervland
Cillit Bang er effektivt på de verste flekkene. Men du bør kanskje begrense bruken noe. Foto: Per ErvlandVis mer

Cillit Bang møter såpe/vann

Vi lar de to duellere mot hverandre i vår uhøytidelige test.

Vi er sikkert ikke alene om å være fascinerte av Cillit Bangs tilsynelatende superkrefter. I reklamen for vaskesprayen er det bare å sprute på og tørke av med en svamp - så blir det skinnende rent. Fascinerende rent. På reklamen gjør Cillit Bang rent selv utenom der det ble sprayet.

Les også: Ny markedsføringslov - denne reklamen er villedende

Vi er lei av gnikking og skrubbing, vi vil helst ha det rent uten all den vaskingen. Kan det være så soleklart? Er Cillit Bang svaret på alle vaskeproblemer, slik de engelske husmødrene i reklamen sier?

For å finne ut om reklamen holder det den lover, har vi laget en uhøytidelig test av Cillit Bang. I videoen kan man se hvordan vi forsøker å vaske en dusj, som har blitt forsøkt skrubbet ren flere ganger før. I tilegg forsøkte vi å vaske en møkkete stekeovn, et par gummistøvler og en lysbryter.

Slik gikk vaskingen

På stekeovnen var det en del gammelt fett og fastbrente flekker. Først forsøkte vi å vaske med svamp, vann og oppvasksåpe. Flekkene ble ikke borte, kun overflødig fett. Med Cillit Bang gikk det heller ikke bort. Først når vi brukte en skarp kniv fikk vi fjernet de fastbrente flekkene. Vi ble med andre ord ikke imponerte.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Fjerner eddik stanken?

Gummistøvlene var preget av gammel gjørme og flekker som ikke ville bort med vann. What to do? Først brukte vi svampen med oppvasksåpe, og gnikket grundig. Mye av skitten forsvant, men noen flekker ville fremdeles ikke forsvinne. I tilegg var ikke fargen helt slik den skulle være. Deretter sprayet vi støvelen med Cillit Bang og lot det virke i et minutts tid før vi gikk i gang med svampen. Alle flekkene gikk enkelt vekk, og støvelen ble like lyserosa, flekkfri og fin som den en gang var.

Lysbryteren er gulbrun og ekkel. Med såpe og vann fjerner vi mesteparten av smusset på den ene siden av bryteren, men alt vil ikke vekk. På den andre siden av bryteren blir også mesteparten av smusset borte etter en spray med Cillit Bang, og ser litt mer ut som når den var ny en gang på 80-tallet.

Hvordan gikk det med dusjen? Sjekk i videoen under!