Cardok: Hydraulisk undergrunnsgarasje

Ser du garasjen?

<b>SESAM SESAM:</b> Garasjen skjuler seg under rektangelet i brosteinen. Den heves som en heis, og bilen heises ned og parkeres under bakkenivå. Foto: Cardok
SESAM SESAM: Garasjen skjuler seg under rektangelet i brosteinen. Den heves som en heis, og bilen heises ned og parkeres under bakkenivå. Foto: Cardok Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Se på bildet ovenfor. Kan du ikke se noen garasje, sier du?

Men du ser kanskje den rektangulære formen på belegningssteinen? Der gjemmer det seg en garasje. En underjordisk, hydraulisk garasje som du heiser opp og ned etter behov.

Vi er godt vant med at Ikea i mange år har fortalt oss at vi skal tenke kubikkmeter i stedet for kvadratmeter, og ta i bruk høyden til å lagre ting. Nå har turen altså kommet til garasjebransjen.

Bygge garasje? Se hvilke kommuner som krever høyest gebyr på byggesøknaden.

Bilen heises ned under bakkenivå og står trygt og beskyttet under jorda, mens tyvene heller får gå videre til naboen.

Cardok heter det britiske selskapet bak ideen, som nå selges på det britiske markedet. Nylig er også garasjen installert i Sveits.

Her kan du se video av hvordan den unike garasjen fungerer:


 Foto: Cardok
Foto: Cardok Vis mer


Sesam, sesam

Du kan få Cardok i flere ulike varianter, alt etter hvilke behov du har. Trenger du garasjeplass til én bil eller har dere flere biler i husholdningen? Systemet er også levert til leilighetskomplekser, som må være en smart løsning for veldig mange andre borettslag med begrenset plass til rådighet.

Med Cardok har du muligheten til å doble parkeringskapasiteten på gårdsplassen din. Kanske er det ikke plass til en garasje i det hele tatt, men tar du underetasjen til hjelp, åpner det seg straks nye muligheter.

Ikke som hos naboen: Se de elleville garasjeportene her

Saftig pris

Cardok kommer som ferdig modul, og plasseres og kobles til på stedet. Ifølge Cardok kan den være klar til bruk i løpet av tre dager etter levering. Den skal kunne monteres på ethvert sted hvor det er plass til en bil på bakkenivå, og du heiser garasjen opp og ned ved hjelp av en håndkontroll. Knappene må holdes inne for å kjøre heisen opp og ned, slik at når du slipper knappen så stopper også heisen. Slik unngår du eventuelle farlige situasjoner hvor mennesker, dyr eller ting kan komme i klem. Systemet har en strømgenerator i reserve i fall strømmen skulle gå, slik at du fremdeles kan benytte garasjen.

SESAM SESAM: Garasjen skjuler seg under rektangelet i brosteinen. Den heves som en heis, og bilen heises ned og parkeres under bakkenivå. Foto: Cardok
Foto: Cardok
Foto: Cardok
Foto: Cardok
Foto: Cardok
Foto: Cardok
Foto: Cardok
Foto: Cardok
Foto: Cardok
Foto: Cardok


Er dette drømmegarasjen for deg? den kommer dessverre ikke gratis, i Storbritannia har enkeltgarasjen en fra-pris på cirka 42.000 pund (388.450 norske kroner) pluss moms og pluss installering. Garasjen med forsterket tak som gjør det mulig å plassere nok en bil på taket av garasjen, koster fra 48.000 pund (443.940 norske kroner) pluss moms og installering.

Garasjene som nylig er installert i Sveits, ble fraktet dit med veitransport. Dette må du ta høyde for dersom du ønsker deg en slik på tunet her hjemme.

Var ikke dette helt garasjen for deg? Kanskje noen av disse kan passe deg bedre:

image: Cardok: Hydraulisk undergrunnsgarasje


Hemmelig garasje

Dette ser ut som et ganske vanlig og tilforlaterlig hus. Men skinnet kan bedra: Hele det topphengslede frontpartiet på huset vippes opp som en garasjedør, og en gedigen garasje åpenbarer seg. Muligens mest for de med bilfetisj og flere enn to biler ...

Les mer, og se video

Her inne ligger en båt. Foto: Kristin Sørdal
Her inne ligger en båt. Foto: Kristin Sørdal Vis mer


Garasjetelt

Marinovate har utviklet et oppblåsbart, flytende båthus som du kan tre utenpå båten for å beskytte den mot vær og vind vinterstid. Selskapet leverer også landmodeller av dette ballongkonseptet. Kanskje noe for vinterlagring av veteranbilen?

Les mer og se flere bilder