En boks til besvær. Foto: Øyvind Paulsen
En boks til besvær. Foto: Øyvind PaulsenVis mer

Canal Digitals problem-dekoder

Riks TV og Grundig er ikke de eneste som fortjener kjeft. I dag er turen kommet til Canal Digital.

Jeg var en av de første i Norge som testet Canal Digitals HD-PVR da den kom i fjor, og til tross for flere barnesykdommer ga jeg den god kritikk: Den var mye bedre enn den første HD-dekoderen fra samme selskap, og hadde god bilde- og lydkvalitet både på sendinger og opptak.

Barnesykdommer?

Nå har det imidlertid gått over et år siden testen, og programvareoppdateringen som Canal Digital lovet har ennå ikke kommet til tross for at både vi og flere av våre lesere jevnlig har fått høre at en ”fix” nå er rett rundt hjørnet de gangene vi har henvendt oss til Canal Digitals kundesenter.

Hva er det som ikke fungerer?

Etter å ha brukt HD-PVR i over et år er dette vår smørbrødliste med problemer:

  • Elendig EPG.

    Den elektroniske programguiden har ofte problemer med å vise selv dagens TV-program, og lurer du på hva som går på TV-en i morgen kan du nesten glemme det. Siden tekst-TV løsningen også er treg betyr det i praksis at du mister oversikten over hva som går på TV. Dette gjør også at du gjør langt færre opptak til harddisken, fordi du må legge inn start og stopp-tidspunktene manuelt i stedet for å trykke på en enkelt knapp. På dette punktet er for eksempel Gets HD-PVR helt overlegen, her vises nemlig alle kanalene stort sett umiddelbart.
  • Skifter kanal.
    Hver gang du trykker på EPG-knappen hopper boksen rett til Discovery Science uansett hvilken kanal du faktisk ser på. Dette er spesielt irriterende når du ser på et pauset opptak. Da nullstilles nemlig dette…
  • Pauserot.
    Dekoderen har to TV-tunere og skal dermed la deg se på en TV-kanal samtidig som du tar opp fra en annen. I praksis er det imidlertid ikke like enkelt. Hvis jeg for eksempel ser på nyhetene på NRK og et opptak jeg har programmert tidligere starter, blir jeg nemlig automatisk skiftet over til kanalen det skal gjøres opptak fra. Også dette medfører at jeg mister opptak av et program jeg har benyttet pauseknappen på, for når jeg skifter tilbake til den kanalen jeg så på, ja da er det direktesendingen jeg ser.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Stem

Er du fornøyd med kundeservice hos din TV-leverandør? (Avsluttet)
Nei - ikke fornøyd(69%) 1537
Tja - stort sett bra(22%) 491
Ja - har aldri opplevd problemer(10%) 213
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Også leserne klager…

Og vi er tydeligvis ikke alene. I tillegg til manglene nevnt over får vi stadig henvendelser om dekodere som låser seg. Selv har vi sluppet unna dette problemet, men vår leser Frode P. er uheldigvis for ham i den andre enden av skalaen:

”- Den første boksen jeg hadde hang seg opp minst 1-2 ganger daglig. Jeg byttet den etter kort tid. Mottaker nummer to var ikke noe bedre. Jeg kontaktet CanalDigital og de sa at det var et problem med HDMI og min TV (Samsung 40" 6-serie).

De anbefalte meg å gå bort fra HDMI og benytte komponentkabel. Etter dette ble boksen noe bedre, men jeg sliter fortsatt med at boksen henger seg. Nå skjer det fra 1-2 ganger hver 14 dag.”

Og dette sa Canal Digital

Hvorfor i all verden har dette tatt så lang tid?
- Det eneste svaret du får er at vi jobber med en softwareoppdatering som skal komme i løpet av få uker, sier Jørgen Thaule, informasjonsdirektør i Canal Digital.

- Først ut er softwareoppdateringen for paraboleierne, deretter følger oppdateringen for kabel-TV brukerne. Eksakte datoer for lansering vil komme om få dager.

Jaha, og hvilke feil og mangler er det som blir fikset i denne softwareoppdateringen? Det er tross alt mange problemer med denne boksen?
- Nei, det vil jeg ikke svare på, fortsetter Thaule. Det får du først vite når oppdateringen kommer, og jeg har ingen ytterligere kommentarer til dette.

Er ventetida snart over?

En uvanlig knapp informasjonssjef til tross, det ser i hvert fall ut som om oppdateringen endelig er på vei. DinSide kommer selvfølgelig til å følge opp dette framover for å se om problemene løser seg.

Men hva mener du?

Vi vil vite om dine erfaringer med denne HD-PVR-en og Canal Digitals kundeservice, er du fornøyd eller har også du opplevd problemer? Bruk debatten.

Les også om mer digitalt tull. Hvorfor holder de aldri det de lover?
Fortsatt Grundig trøbbel
Hev kjøpet!
Grundigs RiksTV-dekoder friskmeldt